Darázsfóbia! Aki volt ilyen helyzetben, hogyan küzdötte le?
Nem tudom, neked segít-e, de leírom, ami nekem bevált. Régen én is nagyon féltem tőlük, most már kevésbé. Sokat olvastam a darazsakról, milyen fajtái vannak, melyik mennyire veszélyes, hogyan lehet elkerülni, hogy megcsípjenek. Aztán összeszedtem a bátorságom. Nálunk sok darázs van a kertben, a ház körül, muszáj valahogy elboldogulnom velük, a gyerekeimnek is megtanítottam, mit csináljanak, ha darázs van a közelükben, mire figyeljenek. Az elején még be voltam tojva, aztán szép lassan egyre bátrabb lettem. Ja és mindig van itthon darázsirtó spray, párszor muszáj volt használnom (pl. amikor befészkeltek a teraszunkra).
(Egyébként szerintem ez nem feltétlenül fóbia, mert van okod félni tőlük, max. túlzásba viszed. Ha a békáktól félsz, annak nincs racionális alapja, mert nem tudnak bántani.)
Ismerd meg az ellenséged! :)
A lényeg, hogy olvass utána hogyan viselkednek, stb. Gondolj bele, hogy az az egyetlen fegyverük, a méregnek újra kell termelődni szóval be kell nekik is osztani.
Alapvetően egyébként nem támadó természetűek szerintem és csak ha baj van akkor fogják.
Hányszor volt olyan hogy szó szerint megszállta egy darázshad a körtefát, ott csemegéztek, mi meg a családdal próbáltuk leszedni azokat amiket még nem rágtak meg. Ott repketdek körülöttünk nem is érdekeltük őket.
Életemben néhányszor csíptek meg, de az is csak azért mert vagy ingereltem direkt őket vagy pl. ősszel papucsba mentem ki és el volt gémberedve a hideg fűben és ráléptem, hát oersze hogy megszúrt.
A lényeg, hogy ne hadonássz ha közel repül egy. És kerüld a fészkük közelét mert ott biztosan ingerlékenyek.
Köszönöm szépen a válasszokat! Megprobálok erőt venni magamon, mert sajnos tényleg nem normális már ez a dolog nálam... egyszerűen megkeseríti a mindennapjaimat.
Utolsó:Kitartást kívánok, remélem te is minnél hamarabb túl leszel ezen mert iszonyat rossz érzés sajnos átérzem én is. Erőt kell vennünk magunkon 😊
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!