Van olyan furcsa egészségügyi / higiéniai szokásod amivel mások nem értenek egyet, te viszont esküszöl rá, mert neked így sokkal jobb?
Mondok egy példát:
Mikor megvan (nő vagyok) és olyan helyen vagyok ahol rendszeresen mosdóba tudok menni nem teszek be betétet, hanem egy nagy adag vécépapírt összehajtok, és minden mosdózásnál cserélem.
Mindig is undorodtam az érzéstől mikor a saját véremben tocsogok, főleg miután már kihűlt, brrrr. Sokszor az egész napi kedvem ráment régen erre, mert betettem egy betétet és már 10 perc múlva éreztem, hogy nedves, a hideg kirázott tőle. De nyilván anyagilag és környezetszennyezés szempontjából nem éri meg ha minden ilyen alkalommal kényeskedésből kicserélem. Erre a vécépapíros trükkre is úgy jöttem rá, hogy egyszer kivételesen nem volt nálam betét mikor megjött, és feltűnt, hogy ez mégjobb.
A wc papirt egyszer probaltam, amikor meg tini koromban nem volt rendszeres a mensim es hirtelen megjott es nem tudtam mit kezdeni. Viszont nem csinaltam belole rendszert, csak arra az SOS egy orara huzott ki a bajbol.
Szerintem nem a legjobb megoldas, mert a wc papirnal is ugymond "tocsogsz" a veredben, illetve konnyen cafatolodik is. En tampont hasznalok es maximalisan elegedett vagyok, soha nem utott at!
Ami szerintem lehet szokatlan:
Evek ota nem hasznalok dezodort, helyette kizarolag nagyon enyhen felhiggitott szodabikarbonaval dorzsolom be a honaljamat. Ez egy kesz csodaszer! Egyaltalan nem latni es meg este sincs SEMMI kellemetlen szagom! A deo amugy sem egeszseges, es eleg gyorsan elmulik a hatasa, aztan az izzadsagszag keveredik a deo illataval, ami meg undoritobb.
Ezt mindenkinek szoktam ajanlani es eddig csak pozitiv visszajelzeseket kaptam.
Nem ülök rá a kanapénkra csak utcai ruhában, akkor is ritkán, mert kutyák felmennek rá és ritkán, nem jól van takarítva.
3 féle ruhám van, "heverészős" "vendégek jönnek" "utcai". Kirándulni "vendégek jönnek" ruhában szoktam, mert az kényelmes, de normális outfitet jelent.
Mindenféle tevékenység előtt és után kezet mosok. Pl fogmosás, főzés előtt és után. WC használatkor sokszor előtte is megmosom (ha megjön és tampont használok, akkor mindig), sütés-főzéskor menetközben többször is. Ha megsimogatok egy állatot vagy emberrel érintkezem vagy játszom, akkor is evés előtt kezet szoktam mosni, mindig, ha lehetőség van rá.
Szinte mindig van rajtam zokni. Beltérre nyáron is. Ha hideg kövön járok, hajlamos vagyok felfázni.
Majdnem mindig hordok papucsot. Levakarhatatlan a lábamról.
Ivás: evés előtt mindig iszok 1-2 pohár vizet, evés közben is iszom 1-et, utána is 1-2-t. Nem szeretem az intenzív kaja ízt a számban. Plusz így biztos megvan a napi 2 liter folyadékom, még, ha el is felejtek néha napközben inni.
Fürdés után rögtön dezodorozás: senki nem hiszi el nekem, hogy büdösre izzadok nélküle, dezodorral viszont nem szokott ilyen problémám lenni.
Reggel-este arcmosás: ezen egyik tesóm hökkent meg, ő azt mondta, hajmosásnál érinti heti egyszer víz az arcát, oszt csókolom. Nekem fogmosásnál kb reflexesen jön. És hetente párszor megtisztítom kozmetikumokkal, rakok rá pakolást vagy valami egyéb bőrápoló cuccot.
Betét mérete: anya nem hiszi el, hogy akkora kell nekem, mint amekkora, viszont mindig, ha kisebbet szerez, véres lesz az alsóneműm, szóval vagy ő vagy én, de vért mosunk. Ez meggyőzi, de félévente azért el szokta felejteni
Borotválkozás: Férfi ismerőseim nem szokták érteni, miért borotválom a karom. Évente 1-2* ezért hagyom megnőni és ez valahogy mindig előhoz olyan beszélgetéseket, amivel a szőrös nőket röhögik ki. Ekkor leborotválom megint és, ha újból feljön, rájuk hivatkozom, hogy az esztétikán kívül az ő féle bunkók miatt pepecselek vele. Ugyanez bajusszal, bár azt gyakran elhanyagolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!