Kaptam ukrán receptet Ritalinra , az a kérdésem hogy itt ki lehet-e váltani 18 felett vagyok,és nem tudom hogy ki adják-e?
raktáron nincs igy rendelni kell a patikában,ez után lehet csak simán ki adjak ha van receptem?
A receptel minden rendben van pecsét minden van rajta és állítólag külföldi receptel is, kiadják kíváncsi vagyok patikusok válaszára is
Ritalin - egy ADHD gyógyszer
Itt Magyarországon nagyon szigorú papírmunka van mögötte, hogy megkapd a gyógyszert. A pszichiáter ad a recept mellé egy kísérőpapírt, ami a konkrét gyógyszertár nevét, címét is tartalmazza, ahol ki lehet váltani. A receptet a kiállítás után 2 napon belül be kell vinni a gyógyszertárba, ahol a személyi igazolvány adatait is feljegyzik.
Kizártnak tartom, hogy hivatalos módon kiadják a gyógyszert, hacsak nincs valami kivétel a jelenlegi helyzetedet tekintve. Én a helyedben valamilyen segélyszervezetnél is érdeklődnék, hátha ők el tudják érni, hogy megkapd a gyógyszert.
Az tény, hogy nem tagja az EU-nak Ukrajna, ezen nem tudom mit kell vernyákolni, csakúgy nem fogja kiadni a gyógyszerész, mert nem teheti meg, ez nem megoldás.
Egyébként meg valamelyik segélyszervezethez fordulj tanácsért, ők most nagyban foglalkoznak mindennel, amire a menekülteknek szüksége van, nem te vagy az egyetlen, akinek vényes gyógyszerre van szüksége.
12-es amit leírsz az nagyon kevés gyógyszerre igaz (kábítószerekre, pl. morfin), a Ritalinra nem. Ahhoz elég sima magyar recept.
15-ös 18 év felett is felírják.
forrás: pharmindex
Ügyesen lepontoztátok a válaszom, pedig a magyar valóságot írtam: még a magyar receptet is kísérőpapírral lehet csak kiváltani, csak a kísérőpapíron megadott gyógyszertárban, személyi igazolvánnyal.
Egy ukrán recept nem csak azért problémás, mert nem magyar, hanem mert nincs mellé kísérőengedély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!