Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Kaptam ukrán receptet Ritalinr...

Kaptam ukrán receptet Ritalinra , az a kérdésem hogy itt ki lehet-e váltani 18 felett vagyok,és nem tudom hogy ki adják-e?

Figyelt kérdés

raktáron nincs igy rendelni kell a patikában,ez után lehet csak simán ki adjak ha van receptem?

A receptel minden rendben van pecsét minden van rajta és állítólag külföldi receptel is, kiadják kíváncsi vagyok patikusok válaszára is

Ritalin - egy ADHD gyógyszer

2022. márc. 14. 22:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
26%
Kérdező, belátom, nagy szükségetek van most az empátiára. Próbálj javaslatot kérni és feliratni az eredeti alapján egy magyar orvossal, arra már ki fogják adni.
2022. márc. 15. 09:50
 12/20 anonim ***** válasza:
42%

Itt Magyarországon nagyon szigorú papírmunka van mögötte, hogy megkapd a gyógyszert. A pszichiáter ad a recept mellé egy kísérőpapírt, ami a konkrét gyógyszertár nevét, címét is tartalmazza, ahol ki lehet váltani. A receptet a kiállítás után 2 napon belül be kell vinni a gyógyszertárba, ahol a személyi igazolvány adatait is feljegyzik.

Kizártnak tartom, hogy hivatalos módon kiadják a gyógyszert, hacsak nincs valami kivétel a jelenlegi helyzetedet tekintve. Én a helyedben valamilyen segélyszervezetnél is érdeklődnék, hátha ők el tudják érni, hogy megkapd a gyógyszert.

2022. márc. 15. 09:52
 13/20 anonim ***** válasza:
2022. márc. 15. 09:55
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Az tény, hogy nem tagja az EU-nak Ukrajna, ezen nem tudom mit kell vernyákolni, csakúgy nem fogja kiadni a gyógyszerész, mert nem teheti meg, ez nem megoldás.

Egyébként meg valamelyik segélyszervezethez fordulj tanácsért, ők most nagyban foglalkoznak mindennel, amire a menekülteknek szüksége van, nem te vagy az egyetlen, akinek vényes gyógyszerre van szüksége.

2022. márc. 15. 09:56
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
A Ritalint nem is írják fel 18 év felett.
2022. márc. 15. 11:37
 16/20 anonim ***** válasza:

12-es amit leírsz az nagyon kevés gyógyszerre igaz (kábítószerekre, pl. morfin), a Ritalinra nem. Ahhoz elég sima magyar recept.

15-ös 18 év felett is felírják.

forrás: pharmindex

2022. márc. 15. 16:05
 17/20 anonim ***** válasza:

Ügyesen lepontoztátok a válaszom, pedig a magyar valóságot írtam: még a magyar receptet is kísérőpapírral lehet csak kiváltani, csak a kísérőpapíron megadott gyógyszertárban, személyi igazolvánnyal.

Egy ukrán recept nem csak azért problémás, mert nem magyar, hanem mert nincs mellé kísérőengedély.

2022. márc. 15. 16:19
 18/20 anonim ***** válasza:
Én azt a gyógyszert egyáltalán nem ajánlom szedni, borzalmas...
2022. ápr. 25. 00:50
 19/20 anonim ***** válasza:
Neked lehet borzalmas, nekem például nem. 13as voltam.
2022. ápr. 25. 17:42
 20/20 anonim ***** válasza:
Egy másik betegnek lett tőle problémája élete végéig, szerencsére megtudtuk időben, így meg úsztam a mellékhatását...
2022. ápr. 25. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!