Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Arcon levő ekcéma?

Nikichan:3 kérdése:

Arcon levő ekcéma?

Figyelt kérdés
Régebb óta van az arcomon ekcéma (szem, száj stb..) ami orvossal felírt krém használata után el is múlik, viszont sok szteroid van benne, ami nem igazán tesz jót. Tudtok valami bőrbarátabb megoldást? ( kiskorom óta van ekcémám az arcomon viszont csak pár éve) Köszönöm a válaszokat!

2022. márc. 13. 20:56
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Az orvosod csak az ekcéma meglétéig írt fel krémet?

Én is küzdök az ekcémával, nekem a szteroidos krémek után mindig írnak fel olyat is, ami már vény nélküli, ez segíti a tünetmentes időszak kinyújtását. Nekem jelenleg Alsol van itthon, abszolút jól működik

2022. márc. 13. 21:03
 2/8 A kérdező kommentje:
Sajnos nekem utána való krémet nem írt ( kb majdnem egész évben jelen van sajnos), mindig Advantán kenőcsöt ír ki, amit a gyógyszertárban kevernek ki. Lehet kipróbálom azt, amit te írtál. Nagyon köszönöm!
2022. márc. 13. 21:15
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szívesen, de szerintem ez a krém is csak akkor lesz igazán hatásos, ha előbb egy szteroidossal nagyjából helyrehozod az arcodat :)
2022. márc. 13. 21:17
 4/8 A kérdező kommentje:
Utána olvastam gyorsan, a leírásba az van írva, hogy ekcémára nem lehet használni :/
2022. márc. 13. 21:19
 5/8 anonim ***** válasza:

4!

Mint mondtam, miután levitte a csúnya részeket a szteroidos kenőcs, utána szoktam ezzel kenni. Ilyenkor már nincs semmi vérző, gennyedző seb ;)

2022. márc. 13. 21:22
 6/8 anonim ***** válasza:
Tudatos bőrápolók klubja fb csoport. Legtöbbször tényleg tudnak segíteni.
2022. márc. 13. 21:22
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2022. márc. 13. 21:59
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nekem krónikus nagy kiterjedésű ekcémám volt, most is kitud jönni, de én a magam kerestem meg a legmegfelelőbb krémet, olajat, ami segít. Voltam orvosnál, de rosszul diagnosztizált (külföldi volt), és egy más bőrbetegségre adott krémet (3 alkalommal), ami miatt mindkét oldalon piros folt van emlékként, kimarta bőröm a 3 különféle krém. Azóta szépen rendbejött az arcbőröm, de a foltok megmaradtak. Már nem kell használnom pirosítót.

Nekem a 100% jojoba olaj, ami segít. Minden reggel és este vékonyan bekenem vele az arcom, rá az arckrém. Az arctisztítás nagyon fontos! És a szauna!!!! Elképesztően sokat segített az ekcémámnak. Nagyon szép a bőröm a pirosfoltok ellenére. A jojoba olaj gyógyító erejét itt olvastam valahol a gyakorin. Örök hála az illetőnek!!!

2022. márc. 14. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!