Ki rendszeres véradó itt?
Mi az indíttatás, mi óta adsz vért, hányszor adtál már vért életed során?
Arra is kíváncsi lennék aki adhatna mert egészséges, de valamiért mégsem ad vért mi ennek az oka?
Ha nem lennének önkéntes véradók sok betegen és balesetet szenvedett személyen nem lehetne segíteni és már nem élhetnének.
(A korosztály meghatározása nem véletlen, alatta és felette nem lehet vért adni.)
#2 Ha valaki pénzért ad vért az nem önkéntes véradó. Aki önkéntes munkát megy végezni az sem pénzért megy oda, ha kap is valamit, de általában nem kapnak pénzben semmit az ilyen emberek és nem is várnak el.
Úgy tudom gyógyszer cégeknél van "vérplazmás" véradás. A gyógyszer cégnek gyűjtik a vért ott adnak néhány ezer forint talán. De ebben nem vagyok képben.
#4 Hiszed vagy nem nekem tű fóbiám volt amikor kötelező oltás volt a doki elővette a tűt és azon nyomban elájultam, eszméletvesztésem volt. :)
Persze ez akkor nem volt vicces sokszor előfordult émelyegtem, ha tudtam csak valami kis szurit fogok kapni.
... (közben véletlenül félre nyomtam)
Folytatom: Az első véradásomon is elájultam éppen és néhányszor elő-elő fordult, de ez nem csak pszichés feszültség miatt lehetett csak, ha nem mert nem vagyok túl nagy darab alkat aztán ha nem kajáltam rendesen és nem ittam elég folyadékot meg fáradt is voltam, de az elején a pszichés feszültség azért nagyon ott volt. - Megesett így mentem véradásra, hogy ezekből sok minden adott volt. Rá kell készülni azért előtte. Inni - enni legalább az nap rendesen. Meg alacsonyabb volt a vérnyomásom is eleve és volt, hogy suliban évnyitón is elájultam már.
Az első időkben úgy mentem ittam egy B- betűs energiaitalt előtte. Aztán volt hogy kávét ittam, de most megesik, hogy natúr is elmegyek véradásra kávé nélkül is és nincs probléma.
Most hogy már jó pár éve adok vért szoktam nézni is már amikor nyomják a vénámba a nem kis méretű tűt és csapolják a vérem. :)
Csak azt akarom kihozni, hogy nálam aztán tényleg nagyon nem volt egyszerű rendszeres véradóvá válás. A tűfóbiámat le kelet küzdenem teljesen, hogy adhassak.
Még annyi, hogy általában Vöröskereszt véradó állomására szoktam menni véradásra, nem kitelepült véradásra a nyugodtság meg, hogy általában nincs tömeg ott azért. (Vidéki Városban van.)
Vért biztos nem pénzért adnak, 500ft-os utalványért meg sem éri elhagyni a házat.
A plazmáért jobban megéri, az pl nálunk 7-10eft
Rendszeres véradó vagyok, évi 4x adok vért már 20 éves korom óta.
Jó érzés adakozni.
27N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!