Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit mondjak a háziorvosnak...

Mit mondjak a háziorvosnak hogy tutira felírjon Furosemidet?

Figyelt kérdés
Ülőmunkát végzek és vizesedik a lábam, nap végére bedagad elég gyakran. Családból valaki szed Furosemidet, bevettem 1 szemet és pár óra alatt lejjebb ment a lábam. Nem minden nap gondoltam szedni, csak max. heti 1 db-ot. Ha ezt így elmondom a háziorvosnak akkor felír nekem vagy előbb kivizsgálás meg ilyenek?
2022. febr. 22. 07:13
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Előbb kivizsgálás kéne. Oké, hogy beveszed a Furont és lemegy a víz a lábadról, de ez csak a tünetet enyhíti (lábdagadás) nem pedig az okot (ami miatt dagad a lábad). Nem szabad ész nélkül gyógyszereket szedni. A vízhajtó erősen megdolgoztatja a szervezetet, pláne ha utána nem pótlod rendesen vissza a vizet és a sókat. Próbálj meg inkább óránként mozogni legalább 5 percet, esetleg ha mindenképp vízhajtóhoz ragaszkodsz akkor igyál bodzateát. Annak is van vízhajtó hatása, és közben amiatt sem kell aggódnod, hogy kiszáradsz mellette. Illetve kicsit ellentmondásosan hangzik, de a kevés folyadék is okozhat lábdagadást. Igyál rendesen.
2022. febr. 22. 07:45
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy ki kellene vizsgálni a lábdagadást, mert könnyen lehet, hogy szív,- vagy veseprobléma jele lehet.

Én azt tanácsolnám, hogy menj el az orvoshoz és mondd el a lábdagadást, aztán majd eldönti, hogy mit ír fel vagy hova utal további vizsgálatra (pl. egy vizeletvizsgálat lenne az alap). Könnyen lehet, hogy egy egyszerű vízhajtó - ami tüneti kezelés - nem segít, ha valóban nagyobb a baj a lábdagadás mögött.

2022. febr. 22. 10:39
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen gondoltam hogy kivizsgálás lesz csak addig is jó lenne a tünetekre.
2022. febr. 22. 16:53
 4/4 anonim ***** válasza:
37%
Doktor úr, írja fel a Furosemidet, de előbb tegye el ezt az 54000 Ft-os bankjegyet.
2022. febr. 22. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!