Milyen gyógyszert vesztek be lázcsillapításra? Hány fokos láz fölött?
"Milyen gyógyszert vesztek be lázcsillapításra?"
Algopyrin, Panalgorin, vagy Advil Ultra Forte (400 mg Ibuprofen) lágy zselatin kapszula
"Hány fokos láz fölött?"
Változó. Nekem pl. 37.5°C felett is képes vagyok "kutyául" érezni magam, Ha nagyon fáj a fejem, akkor már beveszem a gyógyszert. Egyébként csak 38°C felett.
By the way: az általam utoljára halott "legfrissebb" protokoll szerint, nem kell azonnal csillapítani a lázat, mert ez a szervezet védekezése a kórokozók ellen (a magas hő), és jó néhány bacinál beválik.
Viszont a hosszadalmas magas testhő megterheli a keringést (tudtommal), szóval, tartós, magas láz esetén érdemes csillapítani.
Algopyrint szoktam bevenni 39 felett.
Az alatt hagyom dolgozni a szervezetemet. Egyébként arra lettem figyelmes, hogy ha hagyom magam tovább lázas állapotban akkor a gyógyulási idő lerövidül. Régen 37,8-tól mindig gyógyszert vettem be és még utána napok múlva is visszalázasodtam. Így meg, hogy nem húzom le egyhamar, így 1-2 napig vagyok beteg.
A #2-es hozzászóló egyébként leírta, hogy mi az oka ennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!