Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan mérhetném meg a pulzusom?

Hogyan mérhetném meg a pulzusom?

Figyelt kérdés
Világ életemben izgultam az orvosnál a vizsgálatok elõtt. A napokban is volt egy az iskolában aminél pulzust is mértek. Jeleztem a doktornõnek, hogy ilyenkor minding magasabb és az is lett. Megkérdeztem, hogy mit tehetnék ez ügyben és azt mondta hogy nyugodjak meg. Viszont ha már meghallom a vérnyomásmérõ hangját érzem hogy emelkedik. Hogyan kaphatnék pontos eredményt? Az ujjammal a napokban mértem nyugalmi helyzetben és 70 körül számoltam, de lehet hogy rosszul mértem, viszont ez az egyetlen mód amikor nem izgulok. De itt is csak ha magamnak számolom és egyedül. Mennyire pontos ez a fajta mérés? Csak mert elég nagy eltérés szokott lenni.

2022. jan. 21. 12:02
 1/4 anonim ***** válasza:
60 másodperc alatt mennyit ver a szíved. Ez a pulzus. Megszámolod. Ez csak akkor lehet gond, ha nem tudsz számolni.
2022. jan. 21. 12:07
 2/4 anonim ***** válasza:
60%
Pulzoximérővel is tudsz viszonylag pontos eredményt kapni, annak nincs hangja.
2022. jan. 21. 12:10
 3/4 A kérdező kommentje:
1-es ezzel tisztában vagyok, de minden ütést érezni? A válaszod láttán megint megszámoltam és 73 lett, de nem tudom hogy érezni-e mindet. A csuklómnál és a nyakamnál szoktam mérni. Egyébként sosem volt panaszom a szívemre.
2022. jan. 21. 12:14
 4/4 anonim ***** válasza:
Minden szívdobbanást érzel a verőéren.
2022. jan. 21. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!