Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Egészségügy 2022? De komolyan...

Egészségügy 2022? De komolyan ilyen világban élünk?

Figyelt kérdés
[link]

2022. jan. 11. 18:38
1 2
 11/15 mursi ***** válasza:
58%
Most akkor megilleti az orvost a jogos önvédelem vagy ha fehér köpenyben van, akkor hagyja, hogy agyonverjék? A magam részéről, 50 éves orvosként már támadtak meg és a támadó húzta a rövidebbet... 130kg vagyok, versenyszerűen sportoltam, gyúrtam, egyetem mellett a rendszerváltásban kidobóként tartottam fenn magam... Megfogadtam, úgy viselkedek, ahogy a páciens... Ha bejön köszönés nélkül, addig nézzük egymást, amíg eszébe nem jut és így tovább... Sehol máshol nem részesültem annyi verbális erőszakban, mint orvosi munkám során, én nem tudom, ha egy nagy darab ember fehér köppenyt húz, az azt jelenti, hogy ide köpjetek? Én azt mondom, hogy kell ilyen eset, mert a társadalom úgy gondolja mindent lehet... Ha megtámadnak, én is ugyanezt tettem volna... Nem mondom, hogy helyes viselkedési forma egy orvostól, de mégis mit kellene tenni???
2022. jan. 12. 14:34
 12/15 anonim ***** válasza:
A jogos önvédelem azonos mértékű. neki fel foják róni, hogy túlzott mértékű volt az erőszak, a már cselekvésképtelen támadót tovább bántalmazta; illetve testépítőként fel kellett volna tudnia mérni az erőviszonyokat, és azt, hogy amit csinál, azzal milyen mértékű sérülést okoz.
2022. jan. 12. 14:52
 13/15 anonim ***** válasza:

,,A nő ezt követően sértegette az orvost, majd rátámadt, Lestár Ferenc pedig megvédte magát, és ellökte a támadót. Utána a férj esett neki, amiből verekedés lett, végül egy beteg hívta ki a rendőröket."

Ebben hol van túlzott mértékű erőszak és cselekvésképtelen támadó?

2022. jan. 12. 16:27
 14/15 anonim ***** válasza:
13, bocs, de a nyakánál fogva a pasit, a fejét verte az utóba, többször... szemtanúk elmondása (meg a sérülések alapján is) szerint. Sőt, maga az orvos is elmondta.
2022. jan. 12. 16:47
 15/15 anonim ***** válasza:
14. Ez nem volt a kérdésben szereplő cikkben. Honnan lehet ez tudni? Mármint tudsz küldeni linket.
2022. jan. 12. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!