Milyen az első vérvétel egy gyereknek?
Sírt a kislányom, de hamar túl volt rajta.
Előtte elmondtam neki, hogy kicsit fájni fog, egy kis szúrás lesz, de ez szükséges, nagyon fontos, hogy ne legyen beteg. És hogy kicsit fájni fog, de fogom a kezét, és kap majd valami aranyosat utána.
Így is lett, nagyon bátor volt, de sírt kicsit, ami szerintem természetes, mert még egy felnőttnek is fáj a vérvétel, nemhogy egy kisgyereknek.
Az szerintem nagyon fontos, hogy ne mondd azt, hogy nem fog fájni, nem fog érezni semmit, mert nem így lesz, és lehet, hogy soha többé nem fog megbízni benned az orvosnál.
Azt is próbáld elkerülni, hogy erőszakkal lefogják, mert rossz emlékként marad meg benne.
A legjobb elmondani, hogy kicsit fájni fog, de nagyon rövid ideig tart az egész, ügyesek leszünk, és túlesünk rajta, utána pedig kap valamit, amit szeret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!