Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen az első vérvétel egy...

Milyen az első vérvétel egy gyereknek?

Figyelt kérdés
3 éves a lányom és vashiány miatt kell vérvételre menni, viszont a csecsemőkori óta nem volt. Arra meg már nem emlékszik

2022. jan. 11. 14:57
 1/2 anonim ***** válasza:
74%

Sírt a kislányom, de hamar túl volt rajta.

Előtte elmondtam neki, hogy kicsit fájni fog, egy kis szúrás lesz, de ez szükséges, nagyon fontos, hogy ne legyen beteg. És hogy kicsit fájni fog, de fogom a kezét, és kap majd valami aranyosat utána.

Így is lett, nagyon bátor volt, de sírt kicsit, ami szerintem természetes, mert még egy felnőttnek is fáj a vérvétel, nemhogy egy kisgyereknek.

Az szerintem nagyon fontos, hogy ne mondd azt, hogy nem fog fájni, nem fog érezni semmit, mert nem így lesz, és lehet, hogy soha többé nem fog megbízni benned az orvosnál.

Azt is próbáld elkerülni, hogy erőszakkal lefogják, mert rossz emlékként marad meg benne.

A legjobb elmondani, hogy kicsit fájni fog, de nagyon rövid ideig tart az egész, ügyesek leszünk, és túlesünk rajta, utána pedig kap valamit, amit szeret.

2022. jan. 11. 15:03
 2/2 Metionin ***** válasza:
81%
Nekem 5 évesen volt az első és nagy trauma volt, de mondom miért. Anyám azt mondta, hogy az ujjamat fogják megszúrni, de amikor bementünk, hirtelen lefogtak és lenyomtak egy székbe, majd vénából vettek vért. Azóta sem értem, hogy miért nem lehetett ezt előre megmondani és miért kellett minden előzmény nélkül lefogni. Ha ezt nem csinálják, valószínűleg nem lett volna rossz élményem. Tudom, hogy a mai nevelés már másabb, többet magyaráznak a gyerekeknek, de mindenképpen beszélni kell róla előre, miért kell a vérvétel, hogy történik, be is lehet gyakorolni, hogy így kell majd ülni, babától, plüsstől vért venni, eljátszani. Kevesebb a valószínűsége, hogy hiszti lesz. Egyébként nem nagy cucc, kis mennyiséget vesznek le és gyorsan megvan.
2022. jan. 11. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!