Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hosszú hónapok óta zsibbadás...

Hosszú hónapok óta zsibbadás van mind a két kisújjamban. Mitől lehet?

Figyelt kérdés

Mivel több tényező is egy időben jött elő, így akár egyszerre is lehetnek kiváltó okok:

- Gyanakszom már valami hosszú lefolyású covid-ra is, mivel kb. azóta tart (fáradékonyság, koncentrációs problémák, légzési problémák).

- 2 éve váltottam-e cigire

- első hullámban sikerült vennem egy olyan vacak íróasztalt és széket, hogy egész napos ülésre ez tutira egészségtelen, nyomja az asztallap az alkaromban az ereim.

Érdekesség, hogy alvás után erősebben érzem, nap közben nem annyira zsibbad. Van itt valaki hasonló tünetekkel?

2022. jan. 7. 12:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Én a harmadik opcióra szavazok. Megerőltetted, megsérült az ideg stb. Nekem is előfordul, hogy napokig zsibbad vagy az ujjam vagy a kézfejem és mindig rájövök, hogy talán nem kellene órákig egy pontban folyamatos nyomásnak kitenni. Nálam az íróasztal széle volt az.
2022. jan. 7. 12:54
 2/6 A kérdező kommentje:

1# igen, az ülő munka átka.

Most hogy éppen e-cigizek, még egy dolog eszembe jutott: ezt a vacak készüléket is mindig alátámasztom pont a kisújjammal. Bár ellene szól, hogy nagyobb arányban inkább a bal kezemben fogom.

2022. jan. 7. 13:00
 3/6 anonim ***** válasza:

Sokszor tényleg csak egy ártalmatlan hülyeség, én pl azt hittem szívroham, mert volt olyan, hogy zsibbadt a bal kezem. De az orvos megnyugtatott, hogy ez nem az. Tényleg néha olyan banális aprósagok tudnak lenni, az ember meg megijed, hogy a halálán van. :D

De nem ártana megnézetni ha régóta nem múlik, mert lehet kapsz rá valamit ami használ. Nekem volt olyan, hogy a lábaim fájtak nagyon és kénytelen voltam elmenni az orvoshoz, mert azt hittem trombózis, sosem éreztem még akkora fájdalmat.

De ott is kiderült, hogy nem a lábam fáj, hanem a derekam és onnan sugárzik ki...🤔

2022. jan. 7. 13:05
 4/6 anonim ***** válasza:
A kisujj zsibbadása sokszor nyaki gerinc eredetű.
2022. jan. 7. 13:12
 5/6 A kérdező kommentje:
#4 akkor azzal is bővül a lista. Tényleg vacak asztal/szék kombinációm van.
2022. jan. 7. 13:34
 6/6 anonim ***** válasza:
idegcsőzáródás a csuklóban?
2022. márc. 14. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!