Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hány L kávé lehet halálos egy...

Hány L kávé lehet halálos egy emberre?

Figyelt kérdés
Haverokkal erről vitatkoztunk. Ha pl lenne olyan elvetemült, aki egy nap alatt 2L kávét iszik meg feketén, az nagy eséllyel szívmegállásban meghalna pár órán belül, nem? Ez volt az én véleményem, egyik barátom szerint simán lenne aki 2x ennyit is kibírna. Szerintem 4L kávé már lehetetlen lenne, mert az illető már félúton szívrohamot kapna tőle. Szerintetek?

2022. jan. 4. 21:17
 1/7 anonim ***** válasza:
24%
Szerintem se halna meg tőle senki. Nem tudom mennyi coffeint tartalmaz, de pl a kólába is van bőven, és abból az ember akár napi több litert is megiszik, még se hal bele. Szóval szerintem simán meg lehetne inni annyit minden gond nélkül. Energia ital, na az már kevésbé lenne egészséges.
2022. jan. 4. 21:21
 2/7 A kérdező kommentje:
Szóval szerinted energiaitaltól annyitól már inkább bekövetkezhetne? Egy Hellben pl annyi coffein van mint egy presszó kávéban.
2022. jan. 4. 21:30
 3/7 anonim ***** válasza:

Ebben a két cikkben minden infó benne van:

[link]

[link]

2022. jan. 4. 23:06
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi
2022. jan. 5. 23:26
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Wikipédia szerint 5-10 mg a koffein halálos adagja.

Különböző a kávék koffein tartalma, de pl. Az illy egy kapszulajaban 60 mg van. "Hivatalosan" 30 ml egy espresso. Tehát ebből kéne 83-167 adagot elfogyasztani, az 2,5-5 liter.

2022. jan. 8. 12:29
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

* illetve 5-10 gramm.

És légyszíves senki ne próbáljon meg véletlenül se az előbb vázolt mennyiséget elfogyasztani! Gondolom már hamarabb is komolyan rosszul lehet tőle lenni... Csak elméleti okfejtés volt

2022. jan. 8. 12:32
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi

De, csakis :D

Majd úgy akarok meghalni, hogy 150 kávét megiszom

2022. jan. 17. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!