Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogy lehet másodpercek alatt...

Hogy lehet másodpercek alatt ingadozó (92-97%) véroxigénem?

Figyelt kérdés
Felteszem a bal kezemre, 95%, átteszem a jobbra, 98%, visszateszem a balra, 92, aztán 2 másodpercenként elkezd felmenni: 93...4...5... egészen 98-ig. Megjártam kardiológust, belgyógyászt, holter ekg-t, minden leletem jó. Merül az eszköz, vagy mitől van ez?
2021. dec. 31. 11:09
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ne rakosgasd. Tedd fel, várj kicsit, hogy beálljon és mutatja az eredményt.

Semmi bajod, csak folytod piszkálod és újra be kell állnia.

2021. dec. 31. 11:14
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem totál pontossággal működnek ezek a kütyük. Ne izguld túl.
2021. dec. 31. 11:22
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nincs bajod, csak rosszul használod a mérőt.
2021. dec. 31. 11:22
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez úgy van, mint a vérnyomás mérőnél. Van egy mérési "szabály" amit be kell tartani a pontos mérési eredményhez. A mandzsetta méretének is jónak kell lenni, mert az is befolyásolhatja az eredményt. Az se mindegy melyik karodon méred, hogy ott is hova és hogy rakod fel stb...

Ennek is megvan az, hogy hogyan kell használni, hogy jól mérjen. Neked nincs semmi baj a véroxigén szinteddel, csak ész nélkül csinálod. Meg amúgy abból sem a legmegbízhatóbbak az ilyen 2ezer forintos eszközök.

2021. dec. 31. 11:24
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen várni kell egy pár pillanatot, hogy beálljon a készülék. Akkor mutatja a jó eredményit, mikor a szám nem változik. Ha az eredmény jó nem kell újra megmérned másik kezeden majd egy pár órával később. Nem jó ha túlzottan rástresszelsz.
2021. dec. 31. 11:25
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, kicsit megnyugodtam. Zavarni szokott, hogy elvileg semmi bajom nincs, mégis néha-néha mérek vele 95-4-et, ami ugye már a határ alatti. De az egész évem ráment arra, hogy vizsgálgattak és nem találtak semmit, szóval nem tudom... A másik pedig a vérnyomásom. Régebben mindig ilyen 105-115 körül mozgott, egy ideje viszont máshogy mérem és fixen 120-125. Nem tudom, hogy ez azért van, mert sokat ülök és már most elkezdett jelentkezni a magas vérnyomás 1-2 hónap alatt, vagy csak eddig mértem szarul, mert azóta mutat ilyen eredményeket, amióta 0.5-1 centivel feljebb helyezem. 21/F, 80kg, (szerintem szívbeteg-, orvos szerint refluxos-/pánikbeteg, család és barátok szerint pánikbeteg vagyok)
2021. dec. 31. 11:36
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha pánikbeteg vagy akkor sajnos később megint rástresszelsz majd. Esetleg egy pszichológussal kéne beszélj. Aki elsősorban diagnosztizálna, hogy van e egyáltalán ilyen problémád vagy csak a család meg ismerősök bélyegeznek meg… Ha van probléma (pl. pánikbetegség, hipochondria, stb.) akkor meg segíthet rajtad.
2021. dec. 31. 11:44
 8/9 A kérdező kommentje:
Járok pszichológushoz, vagyis beszélgetek vele online. Eddig 4 alkalom volt 3 hét alatt, igazából megbeszéltük, hogy pánikbetegség miatt szeretnék hozzá járni, aztán jött a szokásos dolgokkal, hogy biztos valami gyerekkori trauma, vagy a családban volt valami stb... Arra még sajnos nem tértünk rá, hogy állandóan méregetem magam, figyelem a szívemet stb
2021. dec. 31. 11:47
 9/9 anonim ***** válasza:
Velem is ez van , én pulseoxival mértem 31- és 35bpm - et , de már merűlt az elem , de azóta is parázok e miatt
2021. dec. 31. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!