Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Vérnyomás ingadozásra létezik...

Vérnyomás ingadozásra létezik gyógyszer?

Figyelt kérdés
Elkezdtem mostanában méregetni a vérnyomásomat. Néha alacsony, néha magas. Ebéd után sokszor elálmosodok, alig bírok ébrenmaradni. Ma megértem ekkor és 105/60 volt. Viszont ha orvos méri, akkor mindig nagyon izgulok. Ilyenkor 180/110 is volt már. Ha magam mérem nyugalmi állapotban, akkor 125/80 körül szokott lenni az átlag. Viszont nekem nem igazán tetszik az, hogy így ingadozik. Nem hiszem, hogy ez nagyon egészséges lenne. Erre létezik valamilyen gyógyszer? A háziorvosom most nem zargatnám ezzel, csak akkor ha tudom, hogy lehet vele kezdeni valamit.

2021. dec. 29. 18:49
 1/6 A kérdező kommentje:
Ja és 25/F, ez kimaradt.
2021. dec. 29. 18:50
 2/6 anonim ***** válasza:

Ezt pont, hogy az orvosod tudná megmondani, hogy lehet-e kezdeni vele valamit és hogy mit.

A "rendetlen" vérnyomást sokminden okozhatja, és nem feltétlenül jó rá bármelyik gyógyszer (IGEN, VAN gyógyszer vérnyomásra, de te NE kísérletezz!)

Menj el a dokihoz, és mondd el neki ugyanezt, amit nekünk is.

2021. dec. 29. 18:59
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem igen, rögtön kiGuglizok neked valamit, azt szegyed!

Béla. 43 éves. Hobbialkoholista.

2021. dec. 29. 19:01
 4/6 A kérdező kommentje:

Nem kísérletezni akarok. Kérdeztem a szüleimet, anyámnak 15 éve ugyan ez volt a baja. Akkor azt a választ kapta, hogy vagy megnövelik neki gyógyszeresen, vagy lecsökkentik. Egyszerre a kettő nem megy. Szóval akkor még nem volt rá lehetőség. És szeretném megtudni, hogy most van-e.

Az orvosom meg jelenleg mindenkit elzavar, aki nem Covid-os. A szomszédom úgy jutott be kivizsgálásra, hogy bemondott egy csomó Covid-os tünetet, majd ott bent elmondta, hogy azok már elmúltak és elmondta a valódiakat is. Én is csak így tudnék bejutni hozzá. Minden nap a rendelő előtt megyek el, van hogy 20-an is várnak a sorra kerülésre. Mióta megkezdődtek az oltások, azóta folyamatosan 5x annyi ember keresi fel őt. Pedig ő nem is végez oltást ott, az pár kilométerrel odébb az SZTK-ban van.

2021. dec. 29. 19:17
 5/6 anonim ***** válasza:

A vérnyomás mindig változó.

Az orvos sem 1 mérésre hagyatkozik.

Megméri,majd ki küld,kb fél óra múlva megismétli.

2021. dec. 29. 19:41
 6/6 szg74 ***** válasza:
Számomra úgy tűnik,a háziorvosod sem áll a helyzet magaslatán. A helyedben én gondolkodnék egyéb lehetőségekről, konkrétan orvosról, akiről előzőleg informálódsz -, persze, ha megvan erre a lehetőséged.
2021. dec. 30. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!