Ki mennyi idő után kapta meg a covid megállapítást követően az ÁNTSZ határozatot a karanténról?
Figyelt kérdés
2021. dec. 26. 15:29
1/13 anonim válasza:
pont mikor már lejárt a karantén időtartama kiküldték emailben az ajtócetlit hogy pirosban nyomtassam ki :))
2/13 anonim válasza:
Én két nappal a karantén vége előtt... igazából a háziorvoson múlik, hogy mikor küldi be az adataidat, ami alapján neked ki tudják küldeni a kitöltendő adatlapokat, amiket visszaküldesz, és utána küldik ki a határozatot. Konkrétan ez eltart egy hétig... iszonyú gyorsan pörög az adminisztráció, mert feltétlenül fontos a rengeteg papírmunka.
3/13 A kérdező kommentje:
De ha nem kapom meg a karantén vége előtt attól még amikor lejárt az idő mehetek a dolgomra? A háziorvos össze vissza beszélt így nem teljesen tiszta a dolog.
2021. dec. 26. 15:54
4/13 anonim válasza:
3 nap után hívták anyukámat, de piros papírt nem kaptunk és nem is küldtek🤷🏽♀️
5/13 anonim válasza:
Érdemes írni egy e-mailt a helyileg illetékes járványügynek, hogy nem kaptad meg a határozatot, mert ha ellenőriznek, és nem tudod igazolni semmivel, hogy már lejárt a karantén, akkor bajba kerülhetsz. Amúgy a háziorvos kiadja a táppénzes papírt (feltéve, ha már dolgozol), már az is lehet egyfajta igazolás a karantén lejártáról. De inkább írj egy e-mailt a biztonság kedvéért, hogy küldjék el a határozatot. Amúgy kell kapnod egy feloldó határozatot is, ami feloldja a karantént. Megjegyzem, hogy én még két hét után sem kaptam ilyet...
6/13 A kérdező kommentje:
Hát ez egyre jobb. A covid megállapítás az fent van az eeszt-ben így az bizonyítja hogy mikor került megállapításra.
2021. dec. 26. 16:14
7/13 anonim válasza:
Az a baj, hogy az nem egy hivatalos határozat, hiába van ott a dátum... sajnos valamiért nagyon nyögvenyelősen megy ez az egész, de hát ezen nincs is miért meglepődni. Szerintem ha lejár a karantén, menj nyugodtan a dolgodra. Nagyon minimális az esély arra, hogy bárki is ellenőrizni fog. Halkan megjegyzem, hogy én nem regisztráltam a HKR-ben sem, és a rendőrség sem keresett egyetlen egyszer sem a 10 nap alatt.
8/13 A kérdező kommentje:
Na erről a HKR-ről meg most hallok először.
2021. dec. 26. 16:32
9/13 anonim válasza:
Nem kaptam semmi határozatot, amikor igazolt Covidos lettem. 2x volt a lányom kontakt karanténban decemberben, arról sem kaptunk semmit.
10/13 anonim válasza:
Csak akkor kapsz határozatot, ha előtte telefonon felkeres a népegészségügy. Ha nem kerestek (több oka is lehet: pl. nem adtál meg telefonszámot, megadtad, de a leletező labor elfelejtette felvinni a leletre a számodat, vagy felvitték de elírták, vagy simán nem vetted fel vagy ki voltál kapcsolva, vagy a járványügyi alrendszerbe olyan sokára töltötték fel a leletedet hogy oka fogyott volt hívni téged). Viszont ha nem kerestek, akkor hatósági karanténban sem vagy, ergo a rendőrség nem tud róla, hogy te COVID fertőzött vagy. Beszéled meg a házorvosoddal, hogy , meggyógyultál. Kiállítja a táppénzes papírt és mehetsz dolgozni. By népegészségügyi szakügyintéző
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!