Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Utazhatok Magyarországra...

Utazhatok Magyarországra Szlovákiából?

Figyelt kérdés
Átestem a covidon, nem vagyok beoltva. A kérdésem az lenne, hogy ha van róla igazolásom, akkor utazhatok e? Illetve milyen intézkedések vannak most érvényben Mo-n? A határokon mi a helyzet?

2021. dec. 23. 09:37
 1/10 anonim ***** válasza:
56%
Csak ha hozol sört.
2021. dec. 23. 09:41
 2/10 A kérdező kommentje:

Ok, megbeszéltük!

De komoly választ kérek a kérdésemre! Fontos lenne.

2021. dec. 23. 09:44
 3/10 anonim ***** válasza:

#1 Hagyd ezt a felnőttekre.

Nem, sajnos kell oltási igazolvány.

2021. dec. 23. 09:53
 4/10 A kérdező kommentje:
Nyáron sem kellett, max negatív teszt
2021. dec. 23. 10:16
 5/10 anonim ***** válasza:

A) ÁTESTEM A FERTŐZÉSEN

A 408/2020 Korm. rendelet hatálya az 1.§ (3) c) alapján nem terjed ki arra a személyre, aki a Magyarországra való belépés során hitelt érdemlően igazolja, hogy a határátlépésre jelentkezés napját megelőző 6 hónapon belül a COVID-19 betegségen (a továbbiakban: fertőzés) átesett.

Eszerint korlátozás (karantén-kötelezettség/külföldi állampolgárok esetében pedig külön engedély) nélkül beléphetnek azok, akik angol vagy magyar nyelvű okirattal igazolni, hogy az elmúlt hat hónapban már átestek a fertőzésen (Például: pozitív PCR eredményről kiadott zárójelentés, egészségügyi szolgáltató vagy hatóság által kiadott igazolás.)

A pozitív teszt azt igazolja, hogy a személy szervezetében még jelen van a vírus, így fertőzhet is, ezért a pozitív teszt nem igazolja önmagában, hogy a személy átesett a fertőzésen, ehhez egy negatív teszteredmény is szükséges. A kettő együtt igazolja a gyógyult állapotot. Ha a személy részére csak a pozitív teszt eredmény áll rendelkezésre, akkor a háziorvosnak vagy a járóbeteg/fekvőbeteg orvosnak azt is igazolnia kell, hogy a személy 3 napja tünetmentes, ezért a személyt gyógyultnak minősíti.

Amennyiben ezt az igazolást email, sms, vagy bármilyen más elektronikus formában kapta meg, akkor azt kinyomtatott formátumban fel tudja mutatni beutazása során. A kinyomtatott példányra rá kell írni majd saját aláírással hitelesíteni kell a következő mondatot: „Kijelentem, hogy az általam felmutatott igazoláson közöltek a valóságnak mindenben megfelelnek, és a közölt adatok teljeskörűek, hiánytalanok.”

2021. dec. 23. 10:51
 6/10 A kérdező kommentje:

Digitális uniós covid igazolványom is van és orvosi igazolásom is, arról hogy átestem a betegségen.

Ez elegendő?

2021. dec. 23. 11:31
 7/10 anonim ***** válasza:
Értelmező olvasás nehezen megy?
2021. dec. 23. 12:11
 8/10 A kérdező kommentje:
Csak biztosra szeretnék menni... Elnézést....
2021. dec. 23. 13:50
 9/10 anonim ***** válasza:
Semmi nem kell, semmilyen papír, igazolás, a határ ugyanúgy átjárható, mint a covid előtt.
2022. jan. 1. 15:48
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2022. jan. 1. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!