Mit tegyek, ha állandóan tele van az orrom takonnyal és érzem, hogy a szemem alatt is egy csomó takony van?
Használj orrcseppet, amely elősegíti, hogy ne duguljon az orrod, és valóban ki tudd fújni, amit ki kell.
Éjszakára kend be az orrod valami zsírosabb bőrápoló krémmel, ami regenerálja reggelig, amíg nem fújod (a nivea kézkrém szokott beválni nekem). Használd jó vastagon: kicsit kellemetlen lesz amíg el nem alszol, mert a felmelegedő krém olyan érzetet kelthet az orrodon, mintha folyna, pedig valójában nem.
És mindenek előtt menj orvoshoz! Remélheőleg még az ünnepek előtt, amíg van esélyed bejutni: ott megállapíthatják, pontosan mi is a bajod és specifikus gyógyszreket kaphatsz. Pl. orrcseppett, köptetőt, vitamint, immunerősítőt.
Jobbulást!
Előző vagyok: amíg nem jutsz el orvoshoz, addig is gyógyszertárból tudsz szerezni orrcseppett, ha elmondod, mik a tünetek, mire szeretnéd, akkor recept nélkül kaphatót tudnak adni addig is.
Esetleg javaslom a spray formátumot: azt könnyebb az orrba juttatni.
A szem alatt van az arcüreg, szóval ez nagy valószínűséggel arcüreggyulladás.
Ha bakteriális, akkor mindenképpen orvos kell hozzá, és antibiotikum.
Ha valóban influenza (igazolt?), én nem fertőződött felül, akkor amit bevethetsz (bakteriálisnál is jó kiegészítésnek).
- Sós kamillás gőzőlés, inhalálás salvus vízzel, infra lámpa fellazítja az arcüregben letapadt váladékot.
- Orrmosás, ehhez lehet kapni szetteket, van kancsós, és flakonos kivitel, hozzá kiadagolt sóval (kb egy mokkáskanálnyi egyébként), ehhez érdemes még 2,5 dl vízhez egy mokkáskanál xilitet is keverni.
- Ezüstkolloid orrspray
- Kisebesedett orra lehet kapni orrkenőcsöt a gyógyszertárban.
Ahogy már írták, esélyes az arcüreggyulladás, javasolt orvossal megnézetni/tanácsot kérni.
Mindenképpen kifújni a váladékot az orrodból, hogy tudjon hova folyni az üregből. A nívea testápolót én is javaslom. Nem múszály spéci orrkenőcs, de persze azt is használhatsz.
Nekem ilyenkor szokott 100 zsepi (90) is elfogyni egy nap alatt.
Ja, célszerű nem illatos, de puha zsebkendőt alkalmazni, inkább drága legyen (amit én használok 350Ft 90 db), de ne tegye tönkre az orrod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!