Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Begyulladt a lábujjkörmöm,...

Begyulladt a lábujjkörmöm, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Vagyis nem a körmöm, hanem mellette van feldagadva és nagyon fáj. A körmöm biztosan nincs benőve. Nem ütöttem be és nincs rajta semmilyen sérülés amitől ez kialakulhatott volna. Mit tegyek hogy lentebb menjen a duzzanat?

Hasonló helyzetben voltam sok éve egyszer, csak az durvább volt, akkor voltam orvosnál is, de az nem csinált vele semmit. Most ezt így kihagynám, lehet időpont nélkül nem is fogadnak. Mit tehetnék hogy lentebb menjen a duzzanat?

#Gyulladt, gyulladás, lábujj, köröm, lábujjköröm
2021. dec. 14. 10:17
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekem akkor szokott,amikor túlságosan levagom a körmöm és begyullad a körömágy, szokott fájni mint az állat,nekem az segít ha melegvízes törölközőt nyomok rá, ezt naponta 2-3szor és pár nap után jobb szokott lenni.
2021. dec. 14. 10:22
 2/10 anonim ***** válasza:

Kezd benőni.

Én kicsit körbe szoktam pucolni egy reszelő hegyével, vagy más vájkáló szerszámmal, aztán esetleg lefertötlenítem.

Amióta egyenesre vágom nincs ilyen gondom.

B verzió: nyomja a bakancs

2021. dec. 14. 10:25
 3/10 anonim ***** válasza:

Nekem 1-2 évente jön ez elő,én picit tűvel megszúrom a piros részt,épp csak a bőrt átszúrom,kinyomkodom belőle a vízszerű cuccot amennyire lehet, utána amennyire lehet kitakarítom a körömágyat meg mindent(még ha nincs semmi látható akkor is), utána vastagon betadinos gézzel betekerem, a betadin jó ha tocsog, ezt körbetekerem leukloplasttal, erre megint egy kevés géz, 8-10-órát így marad, úgyhogy este szoktam alvás előtt csinálni. Utána ismétlés reggel, csak kevesebb betadinnal/ gézzel.

Így csak abban a 5 percben fáj míg nyomkodom, utána sokat enyhül, jobb mintha napokig fájna.

Általában ez megoldja, amúgy doki se csinál mást, csak ő nem szúr hanem picit megvágja ha nagyon olyan...

2021. dec. 14. 11:15
 4/10 anonim ***** válasza:

Ezzel a szurkálódással azért csínnyán kell bánni, elég ciki lenne, ilyen hülyeség miatt amputálni.

Ha nagyon muszáj, akkor legyen előre fertőtlenítve a bőröd is, a tű is meg a kezed is amivel nyomkodod a duuzzanatot.

2021. dec. 14. 11:26
 5/10 anonim ***** válasza:
Be fog nőni. A szélét kivágják hosszában lézerrel és nem lesz vele gond többet.
2021. dec. 14. 11:40
 6/10 A kérdező kommentje:

Nem hiszem hogy a bakancs okozta, de azért megnézem újra.

Máskor is nőtt már be de sose dagadt ennyire.

Nem merem megszúrni, ha picit megnyomom lüktetve fáj 😢

2021. dec. 14. 12:33
 7/10 anonim ***** válasza:
Tépj egy pici darab vattát, sodorj belőle vékony “kukacot” és egy éles, vékony eszközzel próbáld oldalra, a körmöd és a bőr közé betömködni. Így nem tud belenőni a bőrbe a köröm.
2021. dec. 14. 14:59
 8/10 anonim ***** válasza:
jobb lett? esetleg nem lehet h valami más? képet tudnál csinálni, lehet nem jól van levágva a köröm...
2021. dec. 15. 23:13
 9/10 A kérdező kommentje:

Benőtt, tuti rosszul vágtam le a múltkor.

Nagyon fájt, gennyes is lett. tettem rá betadint.

Már jobb

2021. dec. 16. 23:09
 10/10 anonim válasza:
mit tegyél? menj el orvoshoz! biztos ami biztos! kitartást!
2022. jan. 7. 17:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!