Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Van aki sejti vagy tudja...

Van aki sejti vagy tudja magáról hogy beteg, de nem orvoshoz menni?

Figyelt kérdés
2021. dec. 13. 11:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
64%
Én igen.
2021. dec. 13. 11:13
 2/11 anonim ***** válasza:
68%
Pillanatnyilag 2 ilyen (sajnos volt) kollégám jut eszembe. Gondolom ez kielégítő.
2021. dec. 13. 11:16
 3/11 anonim ***** válasza:
Előfordult, hogy néha náthás voltam aztán nem mentem dokihoz. Minek? Minden szirszarral nem kell. 2-3 nap alatt elmult. Vagy pontosítanád mire gondolsz? Covid? Magas vérnyomás, rosszabb a szemed de nem nézeted meg vagy mi? Ilyen jellegű bajaim nincsenek, de ha lenne akkor ezekkel mindenképp elmennék, hiszen ezek nem olyan jellegűek amik csak úgy elmúlnak pár nap alatt.
2021. dec. 13. 11:43
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem nátha. Például rossz emésztés, véres széklet, impotencia.
2021. dec. 13. 12:00
 5/11 anonim ***** válasza:
34%
"rossz emésztés, véres széklet, impotencia." ?? Azért elég jól szétszórtad a betegségek hasonlóságát!
2021. dec. 13. 12:09
 6/11 anonim ***** válasza:
64%

Én sajnos.

Egyfelől refluxom van kb 17-18 éve. Vizsgálgattak 18-19 éves koromban, persze nemcsak a hipochondriám tántorított el, hogy szedjem a gyógyszert és visszajárjak becsülettel, hanem az orvosok hozzáállása is. (Mondjuk háziorvos által felírt kapásból a legerősebb gyógyszer, a háziorvos legyintése, amikor közlöm, hogy semmi se változott, alapos kivizsgálás és étrendi tippek hiánya.)

Ezen kívül gyaníthatóan krónikus orrmelléküreg-gyulladás vagy valami, aminek olyan tünetei vannak. Itt a Medroltól félek. :D

Ezen felül idén tudtam meg, hogy a fülzúgás (ami nekem legalább 10 éve van és amúgy nem zavar, néha veszem észre) egy sor betegség tünete lehet és kivizsgálandó. Ezt is elsősorban szteroiddal kezelik plusz rengeteg a kivizsgálás.

Ezen felül mostmár minden évben visszatérő 2-3 hónapos enyhén hurutos köhögés. Az idei etap most pár napja van múlóban. Szintén 18 éves koromban hasonló miatt gyanakodtak asztmára, ennek kellene most is utánajárnom.

Fogászatra is gyakrabban kellene járnom és bőrgyógyászatra, nőgyógyászatra is.

Vérleletet 1-1,5 évente csináltatok, tehát ez a része persze pipa legalább, általában szr az eredmény, főleg a koleszterin... Meg a vas meg a kalcium meg a monocita. A csillaghullást leszámítva a többi érték tűrhető.

Ismerek embereket, akik magas vérnyomásra nem szednek gyógyszert és nem járnak kontrollra.

Apukám az ismert gerincsérvjét és a COPD-jét hanyagolta, mostmár kevésbé, de súlyos betegsége volt/van mindkettő miatt. :(

Egyik jó barátnőm apukájának ezer baja van, alig bír járni is már (60 körüli), de kb semmivel se megy orvoshoz.

Engem ezen az oldalon hipochondernek néznek és tippem szerint azért, mert szerintük ha nem vizsgáltatom ki magam, akkor nincs is tünetem/bajom.

Pedig de.

Sokan pont azért nem megyünk orvoshoz, mert tudjuk, hogy baj van, de addig jobb nekünk, amíg legalább a hivatalos papír és a gyógyszer nincs a kezünkben.

29N

2021. dec. 13. 13:21
 7/11 anonim ***** válasza:
20+ éve nem jártam semmilyen orvosnál. (Kivéve üzemorvos és jogsi pecsét.)Köszönöm, jól vagyok.
2021. dec. 13. 14:39
 8/11 anonim ***** válasza:
A kérdés az volt előző hogy aki tudja magáról hogy beteg!
2021. dec. 13. 15:07
 9/11 anonim ***** válasza:

8

Igen, ez magában foglalja azt is. Egy csomó mindent lábon hordtam ki. Soha nem voltam táppénzen.

2021. dec. 13. 15:22
 10/11 anonim ***** válasza:

9

Ha jól értem, kérdező a krónikus betegségekre gondol.

(Ezért is nem szeretem, ha valaki elkap egy fel- vagy megfázást, azt betegségnek nevezik, mert keverhető).

Amúgy aki jól van, annak sem árt szűrésekre járni. Fogászatnak, labornak, bőrgyógyászatnak (anyajegynek), nőknél nőgyógyászatnak alapnak kellene lennie évente. Ha ez nincs meg, nem vagy különb, mint mi, akik nem vagyunk jól és nem megyünk orvoshoz.

Nekem is van pl olyan nyavalyám is, ami tünetmentes (de elhanyagolva hirtelen halált, infarktust és stroke-ot is okozhat).

2021. dec. 13. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!