Talpi szemölcs eltávolítása?
Már vagy 2 éve van a sarkamon egy szemölcs, viszonylag nagy. Nem terjed azóta is csak az van nem jött ki több. Azért hagytam rajta eddig mert azt olvastam egy idő után maguktól leesnek. Kezeltük valamilyen ecsetelővel nem igazán használt. Akkor próbáltam kivágni de nem sikerült. Nem szeretném sebészeti ùton eltávolítani inkább maradnék valami házi módszernél
Tudtok valami módszert hogy tűntethetném el? Nektek mi vállt be rá?
Egyépként volt már ugyanitt egy szemölcsöm az is ecseteltük aztán mikor voltam strandon akkor leázott és kijött, de ez elég makacs.
Helyi sztk-ba elmentem talpamon lévő szemölccsel, lefagyasztották, majd felírtak szalicilsavat. Minden nap beáztattam a lábamat, eltávolítottam a halott hámréteget, utána pedig csöpögtettem. Addig csináltam amíg éreztem, hogy már csak a bőrömet marja a szalicilsav. ( A szemölcsöt nem érzed, ha rácsöpögteted, de a bőrödet csípi. Csak a szemölcsre menjen a sav! ) Azóta is várom, hogy teljesen begyógyuljon a helye, egyelőre úgy néz ki, hogy elmúlt teljesen és nem csak felületesen, remélem…
Kb két hétig tartott az otthoni kezelés, mert nagyon mar a sav. A féléves szemölcsöm eltűnt tőle. Szerintem menjetek bőrgyógyászhoz az sztk-ba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!