Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha nincs TB-m, ergo orvosom...

Ha nincs TB-m, ergo orvosom se, és a magánlaborban PCR-al kimutatják, hogy covid pozitív vagyok, akkor elrendelik egyáltalán a házi karantént?

Figyelt kérdés
Ilyenkor mi a protokol? Ki jelenti le a pozitív eredményt, és hova? Nekem kell?

2021. dec. 8. 20:28
 1/5 anonim ***** válasza:
89%
A magán labornak is kötelessége lejelenteni a pozitív tesztet.
2021. dec. 8. 20:34
 2/5 anonim ***** válasza:
78%
Persze. Én is amikor hazalátogattam hatósági karanténban voltam pedig nem magyarországon fizetem a tb-t. Ugyanez a túristákra is igaz meg mindenkire aki él és mozog
2021. dec. 8. 20:35
 3/5 A kérdező kommentje:
Persze! Ezt gondoltam, csak nyilván a határon ott a rendőr ad papírt. De itt csak a labor tudja meg az eredményt, akik lejelentik a nem tudom hova. Hogyan értesítenek akkor (és persze ki?) a hatósági házi karanténról? Köszi amúgy! :)
2021. dec. 8. 20:41
 4/5 anonim ***** válasza:
77%

Ja de ez egy rendelet amit az ország területén tartózkodóknak be kell tartani. Elvileg előállíthatnak. A magánlabor eredménye is hivatalos eredmény, ha negatív azt fel tudod mutatni

Az más mint itt angliában van az ingyen gyógyszertárból kérhető homekit esete. Ha pozitív vagy self isolation-be kell vonulnod, de senki nem foglalkozik vele. Sőt tanácsolva van, hogy az orvost csak szükség esetén hívd mert leterhelt az NHS. Küldenek egy linket ahol lejelentheted a pozitív eredményt, hogy tudják a statisztika alapján milyen komoly a járvány és nagyjából ennyi. Maradj otthon és ne fertőzz meg senkit. Ilyen amikor felnőttként kezeli a társadalmat egy kormány.

De PCR esetébe lehet kapod a karantênt autómatikusan akkor is ha nincs tb-d

2021. dec. 8. 20:55
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nemzeti Népegészségügyi Központ felé kötelesek lejelenteni téged minden adatoddal.
2021. dec. 8. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!