Mik a tapasztalataitok a gyomor- és vastagbeltükrözéssel?
Sziasztok! Calprotectin vizsgálatot végeztetett velem a gasztroenterológus, és azt mondta ha az eredmények magasabbak akkor el kell végezni vagy a gyomor- vagy a vastagbélrükrözés. 3 vizsgálatot csináltam: az első 33 tehát jó, a második 50 pont a határ, a harmadik pedig magasabb 73. Tehát nem nagyon magas értékek, enyhe gyulladasra utalnak. Szerintetek ez esetben végezni fog tükrözést? Én nagyon sok rossz tapasztalatot hallottam ezekről, ezért tartok tőle. Nektek mik a tapasztalataitok?
23/L
Nekem 1 hónapja volt, igaz magánrendelésen, és altattak. De rendesen altattak, szóval nem bódítás.
Állítólag szoktak adni Dormicumot, de az lutri. Van akit kiüt, van aki éber, de nem emlékszik végül nagyon az egészre, csak 1-1 alkalommal megugrik mikor fordulnak a beleiben, meg van olyan is akire abszolút nem hat, lásd az 1. válaszolót.
Szóval nekem ez úgy történt hogy az aneszteziológus elmondott mindent, rámkötötték az EKG-t, már az arcom előtt volt az oxigénmaszk, még izgultam is, mert előtte sosem altattak, kíváncsi leszek hogy milyen lesz, mondta az asszisztensnek hogy akkor mehet x mg propofol, és ennyi, a következő képkocka hogy keltenek mert készen vagyunk. Aztán mehettem is haza kísérővel. Sem a vizsgálatból, sem pedig utána nem éreztem semmit. Kicsit levegős voltam, de ez a vizsgálattal jár. Ennyi igazából. Nem volt olcsó, de a saját egészségemre nem fogom sajnálni a pénzt, ezt pedig biztosan nem kellemes éberen végigtolni.
Nekem ERCP-vizsgálatom volt epekövesség miatt. Tudtommal itt lejebb mennek a gyomornál. Kérdeztem, kapok-e valami bódítót, azt mondták, igen. Igazából nem volt jelentőssége, mert sajnos gyógyszerfüggő vagyok, így nem éreztem a hatását, végig teljesen éber voltam. Nem volt egy kellemes dolog, de szerencsére nem tartott sokáig, kibírtam némi öklendezéssel.
A béltükrözés talán rosszabb és hosszabb idő, de abban szerencsére még nem volt részem.
Mindkettőben volt már részem, nem is egyszer. Őszinte leszek, egyik sem egy leányálom, DE kibírhatók. Ha a vizsgálat alatt tudatosan próbálsz nem ráparázni és követed, amit a doki mond, sokkal kevésbé visel meg és gyorsabban véget is ér. A gyomortükrözés max. 5-10 perc szokott lenni mintavétellel együtt. A béltükrözés kicsit hosszabb, de fél órán belül megvan az is. Gondolj arra, hogy még ha kellemetlenek is ezek a vizsgálatok, mégis sokkal inkább ez, mint később valami komolyabb baj..
Van, ahol altatásban is megcsinálják, ha nagyon félnél tőle, én mindegyiket éber állapotban csináltattam, de így is kibírható volt.
En altatast kertem mindkettohoz, igy nem volt semmi. Elaludtam es felkeltem, mintha mi se tortent volna. A beltisztitas meg nekem nem volt annyira elviselhetetlen, rosszabbra szamitottam.
Orvoskent mondom, en biztos nem csinalnam vegig egyiket sem altatas nelkul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!