Mi a véleményed és a tapasztalatod a Covid elleni vakcináról?
Nyújt védelmet. Extraerős védelmet csak akkor, ha nagyon magas az átoltottság, mivel nem 100%-os hatékonyságú. De ez egyébként minden oltásra igaz, ezért létezik a kötelező oltás fogalma. Az influenzát pedig teljesen más víruscsaládhoz tartozó vírusok okozzák.
(Mielőtt valaki ideírja Gibraltárt, ami manapság nagyon felkapott az oltásrettegők körében, inkább ne fáradjon, mert készen áll a válaszom: Gibraltáron tavasz óta 4 ember halt meg covidban, szóval nagyon is jól működik az oltás Gibraltáron.)
Az oltás nem véd meg semmitől. Akkor érne valamit hogyha ha valaki beoltja magát akkor védve lesz a szervezete. Tehát nem fogja elkapni még akkor sem hogyha enyhe tünetek lesznek. Ebben van amit majd linkelek van egy ilyen kérdés.
Meddig tart a védettség?
A vakcina által biztosított védelem ideje még nem ismert, meghatározása folyamatban van a
jelenleg zajló klinikai vizsgálatok során.
Tehát nem ismert a vakcinák védelmi ideje. Végeredményben senki nem tudja megmondani hogy védenek-e egyáltalán a vakcinák hogyha igen akkor mennyi ideig tart a védettség és stb. Amig fogalmazok igy ismeretlen anyagot akarnak az emberi szervezetbe tenni addig én biztosan nem fogom beoltani magam hogy beteg legyek a vakcina beadása után. Inkább vagyok most makk egészséges és a viruson a teszt szerint tavasz elején átestem és ezzel nekem le is van tudva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!