Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Akkor is köhöghet egy covidos,...

Akkor is köhöghet egy covidos, ha nincs tüdőgyulladása? vagy a covid egyértelműen tüdőgyulladás?

Figyelt kérdés

Azt írják, napokig tartó gyengeség, száraz köhögés, hasmenés esetén mentőt kell hívni.

nincs nehézlgzsem ma kicsit fájdogál a hátam és néha szárazon máskor kicsit hurutosan köhögök de nem olyan vészes. Gyengécske vagyok de simán ellátom magam amennyire betegn lehet. most akkor hivjak mentőt mert 4 napja gyengébb vagyok és olyakor köhögök?

2021. nov. 18. 13:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%
Covid =/= tüdőgyulladás
2021. nov. 18. 13:25
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én súlyosbodó légszomj/nehézlégzés esetén hívnék.
2021. nov. 18. 13:28
 3/11 anonim ***** válasza:
79%
Dehogy kell mentőt hívni. Ki is röhögnének... A leírásod alapján nálad nagyon enyhe a vírus lefolyása. Az emberek a legtöbb felső légúti betegség esetén köhögnek, ez teljesen normális tünet. Nem jelenti azt, hogy tüdőgyulladásod lenne.
2021. nov. 18. 13:29
 4/11 anonim ***** válasza:
Napokig tartó gyengeség, száraz köhögés, hasmenés elég sok minden lehet, dehogy kell mentőt hívni rá egyből.
2021. nov. 18. 13:42
 5/11 A kérdező kommentje:

Hát 15. Én kezdődött, akkor már egész éjjel lázas voltam, 38-39 között, rázott a hideg, fujtam az orrom.

másnaptól már csak hőemelkedés, alacsony láz volt inkább délutántól meg este.

Hasmenésem akkortól lett miota antibiotikumot szedek de nem vészes.

most ott tartok, hogy ugyan azt a gyengeséget érzem amit eleinte is, már napok óta, de el tudom látni magam, étvágyam van, tűrhetően. néha szárazon máskor kicsit hurutosan köhögök érzem hogy tüdőből is, de nem fulladok közben, nincs légszomjam. inkább néha olyan fura teltséget érzek de az szerintem gyomrom tól van az volt régebben is évekkel ezelőtt.

most fájdogál a hátam, nem vészes, inkább olyan mintha ahátizmom fájna kicsit mozgásra is változik. ma kicsit lehangoltabb vagyok, a fejem napok ota zsong.

kb ennyi. ez most enyhe lefolyásnak számit? semmi változás, stagnál napok ota annyi hogy első naphoz hasonló láz már nincs. kell tartanom súlyosbodástól?

2021. nov. 18. 13:44
 6/11 anonim ***** válasza:
Háziorvost nyugodtan fel lehet hívni. Mentőt akkor, ha valakinek nyílt törése van, vért hány, fullad, epilepsziás rohama van, eszméletlen, zavart, nem csillapódó módon szorít a mellkasa, stb.
2021. nov. 18. 13:48
 7/11 A kérdező kommentje:
háziorvossal tartom a kapcsolatot. Annyi hogy még nem teszteltek le hivatalosan is
2021. nov. 18. 13:52
 8/11 anonim ***** válasza:
Apukámnak súlyos tüdőgyulladása volt, szobalevegőn 60-70%-es véroxigénje, és nem köhögött
2021. nov. 18. 14:06
 9/11 A kérdező kommentje:

És hogy derült ki hogy tüdőgyuszija van?

2021. nov. 18. 15:35
 10/11 A kérdező kommentje:
Mik voltak a tünetei?
2021. nov. 18. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!