Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mitől alakul ki az epilepsziás...

Mitől alakul ki az epilepsziás roham? Nektek volt már?

Figyelt kérdés

2021. nov. 13. 15:57
 1/7 anonim ***** válasza:
83%
Nem tudni, bármi kiválthatja, fény, hang, stb. Nem volt még, és remélem nem is lesz.
2021. nov. 13. 16:00
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok minden. És függ attól is, hogy az epilepszia melyik fajtája, mert tudniillik, nem csak a klasszik "habzó szájú testrángós" létezik.

Nekem egyszer lázgörcs miatt volt rohamom, egyszer pedig túl alacsony vérnyomás (80\50) miatt.

2021. nov. 13. 16:08
 3/7 anonim ***** válasza:
75%

Az eoilepsziának több fajtája van. Típusos,felismerhető a grand mal roham,amit mindenki ismer ( eszméletvesztés,görcsroham,szem felakad,esetleg pisi/kaka bemegy). Ez egy diagnosztizált betegség. Vannak görcsrohamok,amik hasonlóak de az NEM epilepszia. Drogelvonás,kialvatlanság,gyógyszer mellékhatás, stb. Egy alapból nem epis embernek nem lesz gm rohama. Ne keverjük a dolgokat.

Amúgy nem volt,de sokat elláttam míg neurológián dolgoztam.

2021. nov. 13. 16:08
 4/7 anonim ***** válasza:
75%

[link]

Nekem még nem volt, illetve sohasem diagnosztizáltak.

2021. nov. 13. 16:32
 5/7 anonim ***** válasza:
80%
Gyors, villogó fények előhozzák, vagy az alkoholizmus szövődményeként is kialakulhat.
2021. nov. 17. 11:18
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem lovas baleset okozta az epilepsziát.Régen nagyrohamaim voltak, de most már "csak" atóniás rohamaim. Nem mintha az jobb lenne
2021. nov. 17. 20:10
 7/7 anonim ***** válasza:
76%

Van "láthatatlan" roham is, mint az én fiamnak ún. absence epilepsziája van. A roham maga fél másodpercig tart, bambuló, elúszó tekintet. Nagyon veszélyes az effajta, mert nehezen felismerhető, még ha látják is a szülők, nem biztos, hogy tünetnek vélik. Aztán az orvoson is sok múlik. Ugyanis kezeletlenség esetén behozhatatlan szellemi leépülés várható.

Kizárólag az EEG mutatja ki.

2021. dec. 9. 11:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!