Fiatal nő vagyok,gyógyszer és alkoholfüggő. Hogyan
segíthetnék végre magamon, hogy talpra álljak?
Figyelt kérdés
30 éves vagyok. Jó munkám, fizetésem van. Van házam és autóm (szülői segítség nélkül). Elég szép is vagyok (masok szerint is,sok pasim lehetne,volna udvarló bőven). Igazából mindenem megvan egy szép élethez, mégis azt érzem semmim nincs. Nincs boldog párkapcsolatom, nincs szerető családom,nincsenek barátaim. Elkezdtem inni,altatózni, antidepresszánsokat szedni. Ennek már egy éve. Lassan ott tartok,hogy nem lesz állásom. Sokszor annyira kiütöm magam otthon,hogy másnap munkában figyelmetlen vagyok, nem tudok éber maradni és butagásokat csinálok. Múlt héten kiderult, a májam rossz állapotban van (a vérképem szerint). Úgy érzem, még így sem tudom magam visszafogni. Volt,hogy majdnem túladagoltam magam, csaknem kómába zuhantam. Bár tudna valaki segíteni. Annyira vágyom egy segítő társra. Most is potyognak a könnyeim miközben ezt írom.
2021. nov. 11. 14:22
1/5 anonim válasza:
Keress fel addiktológust, kérd a segítségét.
2021. nov. 11. 14:29
2/5 anonim válasza:
Magadtól kezdtél drogozni, magadtól kell lejönnöd is róla. Senki nem fog egy iszákos, gyógyszerfüggő, idegbeteg nővel összebútorozni. A te életed, te rontod el, vagy javítod meg.
2021. nov. 11. 14:30
3/5 anonim válasza:
Addiktológust és pszichológust is keress fel, mindkettőre szükséged van. Ami nekem segített, az egy 3 hónapos bent fekvős terápia volt kifejezetten alkoholfüggőknek. Neten találsz sokat, olvashatsz véleményeket is róla. Nem fogod reménytelennek érezni a helyzetet ha látod, hogy nem vagy egyedül, sokan mások szenvednek még ebben a betegségben. Én összebarátkoztam ott két lánnyal, azóta is jóban vagyunk, segítünk egymásnak. Ezt persze munka mellett nem lehet csinálni, de szerintem gondold át a dolgot!
2021. nov. 11. 14:40
4/5 anonim válasza:
Egy drogambulanciára érdemes ilyenkor bemenni. Ott felmérik az állapotod, és elmondják mi a következő lépés. A leállás persze nem jön magától - ahhoz komoly elhatározás is kell. Vannak segítő csoportok is (pl N.A) amik használhatnak. Akár be lehet vonulni tartósan is rehabra, ha azt kívánja meg a helyzet. A lényeg az elhatározás, és akaraterő - meg hogy mindent megpróbálj azért hogy tiszta maradhass. Szerintem a te estedben érdemes ;)
(Egy függő.)
2021. nov. 11. 15:11
5/5 anonim válasza:
Ja, és a májad miatt jó lenne tartanál egy pár hetes szünetet. Eközben napi többszöri erős mária tövis mag teát érdemes inni.
Pl én 2 hetes szüneteket szoktam. Olyankor nem iszok, és pl csak max füvet szívok, vagy olyat ami nem terheli le a májam. 18 éve függő vagyok, és néha szerecsendióval ütöm ki magam (ami nem épp májbarát) és még életben vagyok. Szóval, tapasztalatból mondom - a mária tövis mag tea nagyon jó máj regeneráló hatású.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!