Nagyon rosszul vagyok. Vérnyomásstabilizálót szedek, kb 5 perce túlhajtottam magam, és most szúr a szívem, a kezeim zsibbadnak, izzadok, nagyon gyorsan dobog a szívem. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
17 éves vagyok. Félek, hogy meghalok. Megállás nélkül szárad ki a szám, úgy érzem, hogy meg fogok halni és elájulni, zsibbad a mellkasom2021. nov. 5. 18:58
11/30 A kérdező kommentje:
Egyiket sem.
2021. nov. 5. 19:13
12/30 A kérdező kommentje:
Zsibbad a bal vállam, és nagyon dobog a szívem.
2021. nov. 5. 19:14
13/30 anonim válasza:
Akkor kérj mielőbb orvosi segítséget. Jobbulást
14/30 A kérdező kommentje:
Félek szólni a szüleimnek.
2021. nov. 5. 19:15
15/30 anonim válasza:
Mi a jobb, ha a szüleid lecsesznek, vagy ha 17 évesen infarktust kapsz? Szólj a szüleidnek és hívjatok orvost!
16/30 anonim válasza:
Nitromint vagy valami más hasonló gyógyszer nincs nálad/otthon? Az a bajod, hogy a szíved vérellátása a koszorúerekből nem kielégítő, a magas szívfrekvencia miatt (a koszorúér kapillárisokban csak a szív elernyedt állapotában van keringés).
Próbálj lenyugodni, nyugodtan venni a levegőt. Ha van valami gyorsan felszívódó/ható gyógyszered ilyen anginás panaszokra, azt próbáld meg, de orvost mindenképp hívj!
17/30 A kérdező kommentje:
Szóltam a szüleimnek, azt mondták igyak vizet, és feküdjek le, de szúr a szívem, légszomjam van, és kiszárad a torkom.
2021. nov. 5. 19:25
18/30 anonim válasza:
Hívjatok orvost (vagy inkább menjetek be ügyeletre), csináltatni kéne minimum egy EKG-t, hogy nem volt-e komolyabb ischaemia. A szívfrekvenciád lelassult már?
19/30 anonim válasza:
#17! Ezeket mondd el a szüleidnek is.
Legalább az ügyeletet hívjátok már fel bakker.
Ha ez a kérdés igaz (egy percig sem kérdőjeleztem meg), akkor kuvva nagy baj van.
Hívjáttok az ügyeletet, ezt beszéld meg velük is. Persze, csak ha nem akarnak reggel holtan találni.
20/30 A kérdező kommentje:
Bementünk, csináltak ekg-t, minden rendben van, pánikroham volt.
2021. nov. 5. 20:12
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!