Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Apám szétzúzta a pala tetőt...

Apám szétzúzta a pala tetőt lesz ettől baja?

Figyelt kérdés

Nagyon stresszes vagyok most. Tetőt cserélnek nálunk, palatetőt. Maszk nélkül dobálják le platós kocsiba és törik dirib darabra.

Van hátul kb. 15 db nagy, ép hullámpalánk, amit anya mondott vitessük el, csak ugye az plusz felár.

Én mondtam már, hogy kifizetem, de apám nem hajlandó fizetni már azért a 15 paláért, ami hátul van megmaradva, mondta, hogy elég a nagy ház tetején lévő palát elvitetni.

Erre fel látva a példájukat a tetősöknek fogta és szét zúzta dirib darabra a 15 palát hátul a kertben és most ott van egy nagy kupacban. Bekívánja ásni a kertbe.

Végtelenül el vagyok keseredve, mert tudom milyen ártalmas.

Előre látom, hogy majd anyámnak kell majd neki segíteni behordani furikkal a kupac palát a földbe és még anyámat is veszélybe sodorja ezzel.

Annyira-annyira szomorú vagyok, mert olyan makacs, önfejű apám van. 56 éves, anyám 48. Anyám se tud nagyon semmit mondani, meg már mindegy, de felvet az ideg.

Azt szokták mondani, hogy ez az ők életük, te ne idegeskedj.:( de nem meeeeegy.

2021. nov. 1. 13:38
 1/5 anonim ***** válasza:
az azbeszt nagyon veszelyes, van ra esely hogy apadnak majd baja lesz tole foleg mivel o torte szet es akkor szallt por amibol tuti belelegzett egy keveset az azbesztozis akar evtizedek mulva jon elo, beszeld ra a szuleidet hogy legalabb behordaskor tegyenek fel maszkot, igaz ilyenkor mar keves por lessz amit belelegezhetnek.
2021. nov. 1. 18:05
 2/5 A kérdező kommentje:

:( :( :( :(

Átkozom a napot mikor megvették ezt a házat. Átkozom.

Most vették, az ország másik végére költöztünk.

Anyukám mondta már akkor, hogy jaj ne ez pala tetős. Akkor még nem is tudtam, hogy ez annyira nem jó hír.

Csak tudod apám úgy van vele, hogy ha csak évtizedek múlva jön elő az nem para, mert hogy ő már úgyis 56 és lehet csak 30-40 év múlva lenne baja tőle, ő magának meg csak vagy 20-at jósol.

Sztrókon is átesett, amúgy semmi baja. Csak tán ezért is ilyen könnyelmű és neki semmit se lehet mondani. Sírni tudnék.

Ki se merek menni az udvarra, mert hetek óta zúzott pala van egy nagy kocsin egy órásnyi házon lévő mennyiség dirib darabra törve. Hátul a kertben meg egy nagy kupacban van :(.

Így a saját egészségemet is féltem, nagyon mérges vagyok.

Nem akarom, hogy rákosak legyenek a szüleim, mert mindig boldog jó halált kívántam nekik.

Ezzel a gyerekeinek is szenvedést okoz apám. Főleg, hogy ez gyógyíthatatlan.

Ilyenkor azt érzem már élni se érdemes. Nincs egy épelméjű szerettem se. Úgy èrzem árva maradok. :( Nagyon rossz érzés ez nekem.

2021. nov. 1. 18:16
 3/5 anonim ***** válasza:
Azért ne keseredj el teljesen nem biztos hogy baja lessz, csak van rá esely
2021. nov. 1. 18:23
 4/5 A kérdező kommentje:

Csak ő tudod úgy van vele, hogy ugyanúgy zúzzak bele, dobálják a platósba a velem egykorú 20-on éves két fiú a palát.

És mondja, ha már ők ezt évek óta teszik, neki se lesz baja 16 palától....:(

2021. nov. 1. 18:30
 5/5 anonim ***** válasza:
37%

És teljesen igaza van. Ne hallgass a másik válaszolóra, ennyitől 100% biztos, hogy nem lesz baja.

Ez az egész azbeszt őrület egyszerű lobbi a konkurenciának. (túl olcsón túl jó tetőt lehet csinálni palából)

Ismertem olyat, aki pala gyárban dolgozott (azbesztes pala korszakában), több, mint 5 évig, napi 8 órában, maszk vagy bármilyen más védőfelszerelés nélkül ('80as években így ment az). Olyan gépek voltak, amik levágták a megfelelő méretű darabokat.. a levágottakat meg össze kellett szedni, és egy őrlő gépbe tenni, aztán újra az egész.

És ennek az ismerősömnek azóta sincs semmi baja.

2021. nov. 1. 21:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!