A fogamzás gátló, tényleg le lassíthatja a petefészek fejlődését, ha korán elkezdjük szedni?
Sziasztok mindenki!
Ne haragudjatok, ha hülye kérdést teszek/ tettem fel.
17 évesen 4 hónaposan (május 3-án) kezdtem el szedni a fogamzás gátló tablettámat (jangee 3mg / 0,02 mg).
Minimális hormon tartalom van benne, mert verseny szerűen vizilabdazom.
A lényeg , hogy nagymamámnak mondtam hogy szedek fogamzás gátlót és enyhe kétségbe esésül válaszolt nekem hogy: - de drága szívem az én egyik testvérem is elkezdte szedni a fogamzás gátlót és nagyon nehezen esett teherbe később amikor le állt a fogamzás gátló szedésével , mert kiderült hogy nem fejlődött ki rendesen a petefészke, azért mert hogy korán fiatalon kezdte el szedni - válaszolta nekem a mamám.
Lényegében ennyi. Köszi , ha elolvasod ezt a röpke kérdést!
Köszi a válaszokat!
1. A petefészked már rég kifejlődött. Ha mégsem, azon a fogamzásgátló szedése nem változtat.
2. A nagyi fiatalkorában elérhető fogamzásgátlóknak sokkal magasabb hormontartalma volt, mint a maiaknak. Nem csoda, ha valakinek felborult a hormonrendszere, miután abbahagyta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!