Lehet szívrohamom vagy szívbetegségem 17 évesen?
Kb egy hete nagyon rosszul érzem magam. Nagyon gyakran fáj a mellkasom közepe vagy baloldala. Néha a gyomrom és szintén gyakran a hátam karom és vállam a bal oldalon. Gyakran fáj a fejem hátul (ami nálam szinte mindig azt jelzi hogy vagy aacsony vagy magas a vérnyomásom) plusz a pulzusom is 80-100 nyugalmi helyzetbe (bár az nekem mindig is ilyen vol)
Viszont. A nyár közepén korházba kerültem és akkor csináltak nekem mindenféle vizsgálatot. Többek között ekgt és szívultrahangot. Ami szerint akkor teljesen egészséges voltam. Szóval az lenne a kérdésem hogy ilyen rövid idő alatt kialakulhat ilyennprobléma vagy csak beképzelem az egészet? (((Nem vagyok se elhízva és nem is dohányzom)))
Ez inkább valami pánikbetegség lehet vagy szorongás okozza.
Vérnyomásod mennyi szokott lenni,nem ártana egy Holter és 24 órás EKG.
Szívroham előtt -akár napokkal- a bal vállba szokott a fájdalom jelentkezni.
Egy kivizsgálás nem árthat.
Mi az, hogy nem engednek orvoshoz??
(Bolondok talán?!)
Ok nélkül ne tedd, de ha rosszul vagy, akkor nyugodtan hívd ki a mentőket, ők meg ha úgy találják, akkor bevisznek egy kórházi kivizsgálásra.
Ott meg van a szükséges tudás és géppark ahhoz, hogy alaposan kivizsgálják a bajodat.
(Javaslom, hogy a mentősnek súgd a fülébe, hogy nem engedtek a szüleid orvoshoz.)
NEM!
Ha nem találnak semmit, akkor az orvosok lesznek a legboldogabbak, hogy nem foglalsz el feleslegesen egy betegágyat.
Vagyis nem kell félned a szüleid jóslatától.
Amúgy, ha a szüleid ezzel fenyegetnek, hogy "pszichiátriára csukhatnak" mert bolond vagy, akkor mond meg nekik, hogy ezt csak tőlük örökölhetted.
:)
Tehát:
Ha rosszul érzed magadat, akkor hívd az orvosi ügyeletet, vagy a mentőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!