Nyíregyházán 21éves lányomat ki tudná meg vizsgálni Autizmussal ?? Mostanában ezen az oldalon nagyon sok embert látok akik autizmussal kapcsolatban tesznek fel kérdéseket. Budapest az nekünk nagyon messze lenne.
Figyelt kérdés
2021. szept. 28. 14:58
1/8 anonim válasza:
21 éves korára már diagnosztizálták volna. Kiszúrták volna iskolában, óvodában.
2/8 A kérdező kommentje:
10évesen került hozzánk nevelőszülö vagyok speciális iskolába járt de autizmusrol nekünk nem beszéltek. Enyhe fogyatékkal él ennyit tudtunk de autizmus eddig nem derült fel. Mind1 tudna nekem abban segíteni valaki hogy Nyíregyházán ezt tudná valaki diagnosztizálni??? Érdekes modon nagyon sok ismerősöm mondta hogy a pszichiáter álitja fel a diagnózist. Akkor a lányomnak mért nem segítettek? Mivel eleve oda vittem be. És a pszihológus azt mondta nekem valószínűleg autizmus aspergeres és ez nem az ő hatásköre akkor most nemértem...
2021. szept. 28. 15:16
3/8 anonim válasza:
Ha tudják hogy fogyatékos, nyilván diagnosztizálták is miféle. Az hogy te mint nevelőszülő elemi dolgoknak nem néztél utána, már más kérdés.
4/8 A kérdező kommentje:
Na ide figyelj mindennek utána lett nézve sőt mivel nevelőszülő vagyok ezért minden 2hétben jön a gyámügyes nő család látogatásra és vele is beszéltem erröl és nincs azon kivül hogy koraszülöt enyhe fogyatékal él vissza maradot a társaitol IQ teszt papírja is itt van nálam minden de sehól nem olvasom azt hogy autizmus és a gyámügyes nő sem talált olyan dosziét amiben meg mutatkozna az a szó hogy autizmus ezen kivül semmi nincs bele írva a papíra.. én jól nevelem a lányomat soha nem dobnám el a lányomat mindenben mellete álok csak nevelőszülő vagyok de ö a mindenem az eggyetlen életem és a lányom addig nem nyugszik míg meg nem tudja hogy az autismos véreg viselkedik így vagy netán más probléma van nála. Én nevelem az annya vagyok ha ő ideges feszült nyugtalan akkor én mit mondjak??
2021. szept. 28. 15:29
5/8 A kérdező kommentje:
Ezek a viselkedési zavarok meg ami véget pszihiátriára vittem kb 3hónapja alakukt kinála eddigis voltak furcsa dolgai de modt kicsit komolyabb lett.valószínüleg most alakult kinála az autismus felnőt korban a gyámügyes nő ezt mondta... Hogy van olyan hogy gyermek meg serdülö korban nem veszeik észre mivel ő enyhe fogyatékkal él így nála nehezebb észre venni az autizmusra utaló jeleket. Pl a kis gyerekek csapkodnak a kezükel nem néznek a szüleik szemébe nem bírják a hangos zajokat a fényekt nah az én lányommal ijen soha nem fordult elő. Akkor gyerek korában mértis gyanakodtak volna autozmusra?
2021. szept. 28. 15:34
6/8 A kérdező kommentje:
Ez nem hiszti drágám csak anya vagyok és aggodom. Sajnálom hogy érted nincs aki aggodjon mert ha lenne nem neveznéd hisztinek drágám :).
2021. szept. 28. 15:37
7/8 anonim válasza:
nokben statisztikailag ritkabban diagnosztizalnak autizmust, mert a tuneteik legtobbszor elteroek a ferfiaketol, ha a lanyod emellett meg fogyatekossaggal is el, akkor lehet hogy ez az allapot elfedte az autizmusra utalo jeleit, esetleg a pszichater nem volt korultekinto vele stb.
menjetek el a haziorvoshoz beutalot kerni, vagy egyenesen a korhaz pszichatriai osztalyara utanakerdezni, hogy mi ennek a menete, es hogyan kell intezni.
8/8 anonim válasza:
Vedd fel a kapcsolatot az Autizmus Alapítvánnyal (autizmus.hu), nyilván szakszerűbb útmutatást fognak adni, mint a gyakori hozzá nem értő népe.És nézd meg ezt is: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!