Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Terheléses cukor és inzulinviz...

Terheléses cukor és inzulinvizsgalat eredményem milyen?

Figyelt kérdés

Már van idopontom orvoshoz, de szerintem ez borzasztó. És most teszteltem pozitívat.. 7hónap után. Nagyon odafigyelek már egy hónapja, mozgok sokat, már ment is le, de tudom orvos fogja megmondani mi a helyzet.. de ezzel az eredménnyel mit fog kezdeni, hogy terhes lettem? Gyógyszert fog adni? Nagyon felek, volt egy vetelesem már 11 hetesen.

éhgyomori plazma glukóz meg h. 5,7mnol/L

Glukóz terhelés 60 perc 6,5mnol/L

Glükoz terhelés 120 perc 6,1mnol/L

Se inzulin megh. 23,05mU/L

Se inzulin 60perc OGGT után 189,61U/ml

Se inzulin 120 perc OGGT után 126,83U/ml

Köszönöm előre is a válaszokat

2021. szept. 27. 13:51
 1/4 anonim ***** válasza:
HOMA-t csináltak?
2021. szept. 27. 17:42
 2/4 A kérdező kommentje:

Bocsi ebben nem vagyok jártas az mit jelent?

Éhomi-t találtam a laboron

2021. szept. 27. 18:52
 3/4 anonim ***** válasza:

HOMA index, az inzulinrezisztencia kiszűréséhez szokták használni

Egy érték kellene legyen a lapodon, de akkor feltételezem, hogy nem csináltak. A doki megmondja, hogy ki kell-e kalkulálni és neki tudnia is kéne, hogy hogyan.

A cukrod normális értéken belül van, de egy kicsit magas és a 120-as érték nem ment vissza az éhomi értékre, ami nem az igazi.

Az inzulinod megint a normális értéken belül van, de szintén egy kicsit magas.

2021. szept. 27. 19:07
 4/4 A kérdező kommentje:

Sajnos akkor nem, egyáltalán nem írja.

Remelem tudni fogja, Nyiregyen ő a legjobb orvos endikriologus. Nagyon bizom benne.

Akkor annyira nem vészes?

Nyilvan azon leszek hogy minden jó legyen az értékeimmel kapcsolatban. Köszönöm a valaszod!

2021. szept. 27. 19:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!