Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Fiatalon visszér?

Fiatalon visszér?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok, a jobb lábamon kiálló kéle erek vannak, combtól térdig, és picit térd alatt is. Nagyon gyakran szokott fájni,azonban nem szívesen műttetném meg.

Most elkezdtem picit odafigyelni, vettem egy elég drága visszérkrémet, napi 2x kenem, este hidegvízt le szoktam zuhanyozni a lábam a sima zuhanyzás után, utána pedig megyed órát felrakom a lábam a falra, hogy teljesen függőlegesen legyen.

Heti 5x járok hiit ezdésre+futni 2-3x.

Nyáron híztam 5 kilót,lehet azért is rosszabb. Kb 19-20 éves koromban kezdett kijönni a visszér. Nagymamámnak és anyukámnak is van, a nagyimat már 4-5x műtötték vele,anyukámat még soha,bár neki is szokott fájni. Ők télen mindketten hordanak ilyen visszérharisnyát.

A fentieken kívül mit javasolnátok még,hogy javuljon a helyzet?

Illetve mennyi idős koromig tudnám "megúszni" műtét nélkül.

Jelenleg a szakdogámat írom+szakmai gyakorlatomat csinálom+nyelvvizsga, nem tehetem meg jelenleg,hogy megműtsenek és hetek essenek ki.

24L

2021. szept. 26. 22:37
 1/4 A kérdező kommentje:
Illetve irodában vagyok gyakornok,heti 40 órát ülök a gép előtt. Utána ha vége a munkának,nagyon szokott fájni.
2021. szept. 26. 22:39
 2/4 anonim ***** válasza:

Masszírozás. Akár géppel.

Nem látom egyébként, hogy miért esnél ki hetekre egy ilyen műtét miatt. Feküdni fogsz, de attól még laptopot tudsz nyomkodni.

2021. szept. 26. 22:42
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem tudod megbeszélni a főnökkel, hogy addig home office-ban legyél? Tudom gyakorlaton kicsi erre az esély, de hátha. Amúgy sajnos ez genetika, vannak ilyen-olyan praktikák, de ha sportolsz is, hideg-meleg váltózuhanyt csinálsz, ülőmunka közben 20 percenként felállsz kicsit mozogni és ezek ellenére is vannak, akkor sajnos csak a műtét marad. Illetve a kalcium-dobezilátot szokták még ajánlani szedésre, mert az erősíti az érfalakat.
2021. szept. 26. 22:58
 4/4 anonim ***** válasza:
Sajnos ez részben öröklött kötőszöveti gyengeségre utalhat. Emellett a sportok, amiket űzöl, hozzájárulhatnak a vénák tágulásához, így a futás és erősítés. Amit tehetsz még a fentiek mellett, az a kompressziós zokni/szár (van sportos változat, kb 2-es kompressziós fokozattal) használata a sportolás idejére is, illetve az ülés során. Nyáron persze nehezebb ez nőként utcán/munkahelyen. Viszont mindez csak lassítja a folyamatot, vissza már nem fordítható sajnos. Elég jó műtéti módszerek léteznek már, valamely esetében már minimális kieséssel lehet számolni. Konzultálj majd szakorvossal.
2021. dec. 6. 14:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!