Ha valakinek vastagbélrákja van, mi változik meg a vérképében? Kimutatható-e valami a véréből, mielőtt észreveszik a rákot?
Figyelt kérdés
2010. aug. 31. 22:43
1/9 anonim válasza:
A vérsüllyedés megemelkedik.
Valószínűleg más is van, de csak ezt tudom biztosan.
2/9 A kérdező kommentje:
Mennyi a kóros emelkedés? Nekem 23. 20-ig normális.
2010. aug. 31. 22:53
3/9 anonim válasza:
Általános vérképből nem lehet megállapítani, de a következő eltérések lehetnek: emelkedett vérsüllyedés (de ezt bármilyen fertőzés és gyulladás ill. más daganatok is megemelhetik, szóval nem lehet sok mindent levonni belőle) és vashiányos vérszegénység (szintén millió más dolog okozhatja).
Specifikusabb vizsgálat a tumormarkerek meghatározása (pl.: CEA).
Általános tünetek közül a véres széklet a kiemelendő.
4/9 anonim válasza:
tumormarker kimutatja
Ha volt màr ilyen betegsèg a csalàdban menj el bèltükrözèsre. Az tiz èvre megnyugtat, ha nincs semmi.
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Azért, ha még valakinek valami eszébe jut, írjon!!:)
2010. szept. 2. 20:57
7/9 A kérdező kommentje:
Már bejelentkeztem tükrözésre, 20-án megyek, de félek, hogy találnak valami csúfságot:((
2010. szept. 4. 14:58
8/9 anonim válasza:
mi lett az eredmény találtak vmit? jó rég volt de azért megkérdezem :)
9/9 A kérdező kommentje:
Elnézést, de nem láttam a kérdést. Chron betegséget diagnosztizáltak. Gyerekkorom óta kínlódom a belemmel. 30 évig colitis ulcerosanak hitték, de most feljebb jutottak a vékonybélben és ott is találtak fekélyeket. Daganat, polip szerencsére nem volt.
2016. jún. 10. 02:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!