Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék vért tartósítani?

Hogyan tudnék vért tartósítani?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy furcsán hangzik, de szeretnék kis ampullában vért tárolni. Egy-két cseppre gondoltam csupán. Nem szeretném, ha megalvadna. Hogyan tudnám tartósítani?

2021. szept. 24. 20:15
 1/5 anonim ***** válasza:
57%
Ez nem így működik,hogy nem szeretnéd. :D meg fog alvadni, nem lehet örökké folyékony állagban tartani..
2021. szept. 24. 20:20
 2/5 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem a legegyszerűbb ha veszel kicsi verveteles csövet.

Pár csepp az tuti beszarad szerintem.

2021. szept. 24. 20:23
 3/5 anonim ***** válasza:
85%
Mármint olyan vérvételre csövet ami EDTA-s
2021. szept. 24. 20:23
 4/5 anonim ***** válasza:
76%
Minek? Az egy romlandó szerves anyag: vagy hogy durvábban fogalmazzak: mintha nyers húst tárolgatnál, romlani, rohadni fog. Amúgy hogy gondolod a két csepp vér tartósítását?
2021. szept. 24. 20:24
 5/5 anonim ***** válasza:
84%
Ez nem egészen ilyen egyszerű, mint gondolod. A legegyszerűbb véralvadásgátló a citromsav. Azonban mindent alaposan sterilizálni kell, még a felhasznált citromsav oldatot is és az egészet nem tudod házilag megfelelő feltételekkel megvalósítani. A vért is steril körülmények között kell az érpályából a tároló edényzetbe tenni. Amúgy is van egy természetes elöregedése a szervezetből kivett vérnek, ha meg nem biztosítod a vörösvérsejtek számára a megfelelően alacsony hőmérsékletet és a szükséges tápanyagokat, ráadásul be is fertőződik levegőből származó mikroorganizmusokkal, akkor rövid idő alatt tönkremegy az egész, elfolyósodnak a vörösvérsejtek stb.
2021. szept. 24. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!