Milyen vénynélküli gyógyszertári szereket ismertek?
Soroljunk fel mindent??
Könnyebb lenne, ha megmondanád, milyen problémát akarsz megoldani.
Egyelőre szerencsére semmilyet. Reméltem, hogy ez világos, de úgy látszik, e késői órán mind a szövegértés, mind a segítőkészség alszik már...
Ha valaki tízezret tud, soroljon fel ötöt.
Nem gyári, hanem gyógyszertárban kikevert termékekről kérdezek! Nem tudom, miért lenne gyógyszertári kategória egy Nurofen, amikor kb. szinte csak autókereskedésben nem árulják. Filléresnek még kevésbé mondhatók.
Tehát gyógyszertárak saját receptjeiről kérdezek, amit helyben készítenek el.
Mivel a legtöbb FoNo-s (Formulae Normales) azaz készítendő készítményeket már jó idő óta a Naturland-ba szervezték ki, ezért alig kevernek patikában cuccokat. De Leírok párat.
- Detergens sulfuratum - kénes sampon (Tubusos)
- Suspensio zinci aquosa - cinkes rázókeverék viszketésre
- Unguentum infantum - zsírozó úgynevezett gyerek krém (popsi kenőcs)
- Hydrogenii peroxidum dilutum 3 % - fertőtlenítő ecsetelő ilyet szoktak keverni helyileg
- Pasta zinci oxidi - cinkes szárító-fertőtlenítő krém
- Spiritus salicylatus - szalicil szesz hajra - talán ilyet is kevernek még helyben.
- Unguentum antisepticum - fertőtlenítő krém.
De ha nem tudod a szaknevét, meg, hogy mi mire való, akkor nem sokra mész vele. Csak mondom. Én tanultam róla, és évtizedekig használtam is intézményekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!