Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Melyik a rosszabb szerintetek...

Melyik a rosszabb szerintetek és miért? A hasmenés vagy a székrekedés?

Figyelt kérdés

2021. szept. 20. 01:09
A kérdező szavazást indított:
Hasmenés
Székrekedés
61 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
74%
Székrekedés. Számomra sokkal komolyabb, hogy nem jön ki belőlem valami, ami komoly károkat okozhat
2021. szept. 20. 01:15
 2/10 anonim válasza:
51%
Székrekedés. Izzadásig küzdelem és rengeteg ideig tart nálam egy alkalom. A hasmenéssel nincs bajom addig még nem kezd el csípni a sok alkalom miatt de ez ritka mert amúgy nekem folyamat az vagy lehet laktóz érzékeny vagyok vagy hasonló viszont nem zavar annyira mint ha alig bírna ki jönni .
2021. szept. 20. 02:00
 3/10 anonim ***** válasza:
78%
A hasmenés is borzasztó tud lenni, főleg ha hányingerrel társul :/
2021. szept. 20. 02:09
 4/10 anonim ***** válasza:
47%

hasmenés teljes immunrendszer gyengülés és erőtlenség nekem tönkre vágta a immunrendszeremet

székrekedés meg ha nagyon extrém akkor lehet bélcsavarodás

2021. szept. 20. 02:55
 5/10 anonim ***** válasza:
65%

Ha a hasmenés mellé nincs hányás (márpedig a kérdés szerint nincs), akkor a székrekedés sokkal rosszabb.

Borzasztó érzés, amikor van benned egy nagy kemény valami, aminek mindenféleképpen ki kell jönnie, de mégsem jön. És maga a tudat is rossz, hogy ha majd ki fog jönni, az nagyon nagy fájdalommal fog járni, valószínűleg aranyérrel együtt.

A hasmenés ehhez képest csak idegesítő. Engem például legutóbb csak az zavart, hogy be voltam zárva a négy fal közé, mert féltem a balesettől, mivel a városban nem tudsz 5 másodpercen belül wc-t keríteni. Meg esetleg az még vele a baj, hogy kisebesedhetsz alul, ami szintén eléggé fájdalmas, de összességében a hasmenés sehol nincs a székrekedéshez képest.

2021. szept. 20. 03:02
 6/10 anonim ***** válasza:
48%

Bármelyik.

Helyzettől is függ.

A hasmenés borzasztó kínos helyzetbe tud hozni ,ha épp nincs wc a közelben.

Erről tudnék mesélni "vicces" történeteket.

De az sem lehet kellemes,ha nem jön ki aminek ki kellene.

2021. szept. 20. 06:42
 7/10 anonim ***** válasza:
23%
Székrekedés rosszabb mert akkor kell suliba menned ráadásul még szarul is vagy mert nyom a széklet belülről. A hasmenéssel meg anyád orvoshoz visz és nem kell suliba se menned és egész nap pihenhetsz még a WC-én is mert ott is csak ülni kell, miközben jön ki belőled a vékony fosás.
2021. szept. 20. 06:53
 8/10 anonim ***** válasza:
37%
Hasmenés gyakoribb nálam, így arról tudok csak nyilatkozni. borzasztó aranyeret tud okozni.
2021. szept. 20. 07:05
 9/10 anonim ***** válasza:
70%

Bakker hogy itt hány ember keveri székrekedést a szorulással...

Székrekedés az mikor valahol a belekben akad el a dolog, gyakran olyan csikaró fájdalommal jár mint amikor elkap a hasmenés, csak hiába huppansz a vécére, mert a "kijáratnál" nincs semmi a mi ki akarna jönni. [link]

Szorulás pedig az amit a legtöbb kommentelő leírt. A "kijáratnál" alakul ki egy vastag székletdugó ami nehezen jön ki.

2021. szept. 20. 07:16
 10/10 anonim ***** válasza:
35%
Egy drogcsempesz aki benyeli a kapszulakat biztos jobban orul a hasmenesnek mert ha szorulasa van, feloldodnak a kapszulak es meghal tuladagolasban.
2021. szept. 20. 07:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!