Mennyire befolyásolja a dohányzás a gyomor működését?
Sziasztok. Mennyire befolyásolja a dohányzás a gyomor működését? Ugyanis jó pár hónapja ég és rettenetesen fáj a gyomrom. 3 éve voltam tükrözésen, akkor azt mondta a gasztroenterológus, hogy nincs semmi gond, valószínűleg a szorongás és az ideg megviseli a gyomrom. Ezért emésztési zavart állapított meg, továbbá azt, hogy kevés vagy egyáltalán nincs gyomorsavam. Mostmár elég komolyak a fájdalmaim. Folyamatosan fáradt vagyok, de ha veszek be vastablettát akkor rövid időn belül elmúlik. Minden nap szedem. Ezek mellett van még egy nagy problémám, rettentően szeretek dohányzni, szóval erős dohányos vagyok. Az orvos azt mondta ha letenném a cigit, az rettenetesen nagy javulást hozna. Csak az a baj, hogy én nem nagyon tudok erőt venni magamon, hogy abba hagyjam a dohányzást. Mennyire befolyásolja a dohányzás a gyomor működését? Érdemes volna tényleg leraknom. Vagy az is elég, ha csak felére csökkentem?
Azt észrevettem, hogy ha kevesebbet cigizek, (napi 8-10 vagy ettől kevesebbet) akkor jobban érzem magam. De sajnos nem vagyok hajlandó lerakni, annyira szeretem már 25 éve. Kérlek segítsetek, a kérdésemben, illetve hogyan lehetne a leghatékonyabban elérni azt, hogy letegyem.
Rettenetesen nehéz ez a helyzet!
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, javaslatot, illetve a tájékoztatást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!