Honnan tudhatom, hogy teljesen elveszíthetem -e a hajam később, ilyen stílusú hajritkulás/kopaszodás mellett?
30 éves férfi vagyok, de mindig is gyengébb, puha hajam volt, már amióta figyelem és foglalkozom ezzel a haj témával. Ebből fakadóan göndörödik is, ha hosszabbra nő, bár ez inkább hátul a nyakamnál jellemző meg elöl homloknál. Már 19-20 évesen is a fejem búbjánál erősebben látszódott a fejbőr, de ennek már 10 éve, és akkor is aktuális volt a téma a családban, hogy ezt én csesztem el, mert mindennap mostam a hajam, és hogy úgy néz ki, mint egy 40 évesé. Nagyon zsírosodik, és nem tudtam soha elviselni, de tudomásom szerint nem ez vezet a kopaszodáshoz.
Ahogy a korosztályomnál megfigyeltem, akiknél valóban genetikai kopaszodás áll a háttérben, azoknál már teljesen vagy majdnem teljesen megszűnt a haj fejtetőn (már középsuli után erősen megindult gyorsan ez a folyamat), vagy nagyon látványosan eltűnt a homlok kétoldalán, nekem viszont mondhatni kb. ugyanaz a helyzet, mint 10 éve, de attól függ milyen évszak van, és hogy vagyok megnyírva. Télen mindig mintha kicsit visszasűrűsödne/erősödne, vagy csak egyszerűen hosszabbra hagyom (tehát elhanyagolom), és emiatt a rendezetlenségből dúsabbnak tűnik. A lényeg hogy ilyenkor nyáron ha egy napot nem mosok hajat, és ha meg is vagyok nyírva rövidebbre, akkor fejtetőn eléggé látványos tud lenni a fejbőr fehér színe, ami viszont lehet, hogy régebben is így volt, csak nem figyeltem fel rá. No meg egy ideje másik fodrászhoz járok. Létezik, hogy szándékosan van kiritkítva ebben a meleg időszakban?
A lényeg, hogy volt már időszak évekkel ezelőtt, hogy ritkásabbnak tűnt, majd egy évben visszasűrűsödött, majd most megint nagyon ritkás. Lehet ez valami hormonális probléma, vagy vitaminhiány? Vagy egyszerűen ilyen a genetikám, és a korral szép lassan azért ritkásabb lesz, ha nem is teljesen kopasz? Anyai oldalról nagytatámnak volt ilyen hasonló haja, ő is a feje búbjánál ritkult ki nagyon, bár soha nem kopaszodott meg teljesen.
Mutatok pár képet hogy néz ki most, és hogy nézett ki 2010 –ben, utóbbiról csak két képet találtam. Mekkora az esély, hogy megúszom ennyivel életem végéig, vagy megközelítőleg ilyen marad? Képen nem jön át teljesen a valódi látvány, néhol még egész jónak is tűnhet, de kb. megközelítőleg, ez milyen fajta kopaszodás? Van külön megnevezése?
Most:
2010:
Köszönöm az értelmes választ!
Igen, pont ott fejtetőn kopaszodott anyai nagyapám is. Apai oldalról nem ismertem nagyapámat, meg nagyon fiatalon, 46 évesen elhúnyt, de nem tudok róla, hogy kopaszodott volna. Apámnak relatív jól megvan a haja, majdnem hogy annyira ritkás, mint nekem 30 évesem, pedig apám 51 éves lesz, és mostanság kezdett el őszülni is, az utóbbi pár évben. Mondjuk úgy, hogy ha ő megmossa a haját, akkor néz ki kb. olyan ritkásnak, mint nekem zsírosan, de neki más a hajviselete is, ő oldalra, meg hátra is szokta fésülni, én meg úgy össze-vissza szétborzolom, hogy menjen a homlokomra is jócskán. De ha visszanézem a 20 éves képeimet, bizony fejtetőn ott a csavarnál már akkor nagyon kilátszott.
Nem tudom segíthet -e szinten tartani a hajat az Alpecin koffein sampon. Azt tudom, hogy plusz hajat nem fog adni, csak a meglévőt tényleg meg tudja -e tartani hosszabb ideig, vagy ez csak amolyan reklámfogás...De gondolom próba után derül ki.
Illetve van itt még valami, és lehet emiatt van ez az egész, hogy pont most figyeltem fel a jelenségre. Ez pedig az új fejhallgatóm. A réginek az a klasszikus (enyhén szivacsos) váza volt, ami megállt a fejen, de nem tapadt úgy oda, a mostani meg más fajta, nem is tudom hogy hívják (ilyen szíjszerűség tartja a fejtetőn). A lényeg, hogy ilyen hasonló kialakítású:
Lehet, hogy meg fogok válni tőle, mivel elég sokat van a fejemen, és félő, hogy kárt tesz a fejbőrben, mivel folyamatosan beizzad, szétlapul alatta a hajam, de ehhez már nem értek, és lehet, hogy semmi köze hozzá, csak én képzelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!