Aki be van oltva korona vírusra, és biztonságban van, az miért aggódik egy ismeretlen nem beoltott emberért?
Sok ember van, aki be van oltva, és fel van háborodva azon, hogy x városban x ember nem oltatta be magát, és ezzel veszélyezteti környezetét.
Aki eddig be akarta magát oltatni, az beoltatta, aki nem az meg nem.
Miért kell másik emberrel foglalkozni?
Miért nem lehet örülni, higy be vagy oltva és biztonságban vagy?
Igaz, innen lehet továbbvezetni, hogy mennyire is biztonságos a vakcina, és mennyit is véd, de ez már más téma.
Amúgy zseniális:
-van az oltott, aki elvileg azért oltott, hogy védve legyen. Mégis teli pofával üvölt, hogy rá mások nem vigyáznak.
-van az oltatlan, aki meg papíron nem rendelkezik többlet védettséggel, mégsem mástól várja, hogy vigyázzon rá
Nem igazán értem: egy olyan dolgot probagálsz másra, amiben ezek szerint Te se vagy biztos. Jól példázod a jelenlegi helyzetet
"és kik a többiek?"
Akiket magad körül látsz, azok a többiek. Úgy szórd a vírusaidat, hogy rájuk ne jelentsen veszélyt (tehát tartsd a távolságot, vedd fel a maszkot, stb) - mint ahogy pl. kutyát sétáltatni is úgy szoktak kulturemberek, hogy a többieket ne zavarják vele (tartják a távolságot, stb.).
"-van az oltott, aki elvileg azért oltott, hogy védve legyen. Mégis teli pofával üvölt, hogy rá mások nem vigyáznak."
Meg van az oltott, aki nem üvölt teli pofával... Ők vannak többen, csak őket nehezebb észrevenni, mivelhogy nem ordítanak.
"-van az oltatlan, aki meg papíron nem rendelkezik többlet védettséggel, mégsem mástól várja, hogy vigyázzon rá"
Hogyhogy papíron? Egyébként igen, csak papíron nem?
Különben mi a furcsa abban, hogy valaki, aki nem lát veszélyt maga körül (nyilván ezért nem oltatja be magát), mástól se várja el, hogy vigyázzon rá (mint ahogy saját magától se várja el)? Mi ebben a hősies (vagy mi)? Hiszen őszerinte nincs is veszély. Akkor logikus, hogy senkitől se vár védelmet, nem?
"egy olyan dolgot probagálsz másra, amiben ezek szerint Te se vagy biztos."
Hogyhogy ezek szerint? Mi szerint?
33
igen, olyan oltott is van hála az égnek
Egy oltottra sem igaz, hogy biztosan védettsége van, maga az oltás csak papíron ad többet egyes esetekben (lásd Sinopharm)
Ha oltottként biztos lenne valaki az oltás hatásávan, nem az oltatlanokkal lenne elfoglalva. Akkor én miért is oltassak? Mert valaki fél?
"és te oltottként kire szorod a vírusaid?"
Igyekszem senkire se: nem ágállok a maszk ellen, amikor nem szabad, nem megyek sokszemélyes összejövetelekre, stb., és nem keltem a hangulatot a hasonló intézkedések ellen.
"nem egy emberről van szó, hanem milliókrol"
És? Nem értem, ezt most miért mondod...
"azokat is bele véve, akiket rákényszerítettek az oltásra"
Magyarországon önkéntesen lehet beadatni.
"Nagyon szépen hangzik ez a társadalmi felelősség, de ha komolyan gondolod, zárd magadra az ajtót, és ásd el a kulcsot... Hiányozni biztosan nem fogsz senkinek"
Tévedsz.
"Vagyis minél több az oltatlan, annál nagyobb az esélye, hogy olyan variáns alakul ki, ami ellen egyik jelenlegi oltás sem véd. "
NEM, EZ ÍGY NEM IGAZ !!!!!
Covid mutáció olyan ember szervezetében keletkezett eddig, akinek az immunrendszere gyenge (pl immunszuprimált vagy más okból) és ezért HETEKEN ÁT küzd a fertőzéssel. Ugyanis a sikeres mutáns kialakulásához IDŐ kell, aminek egy egészséges felnőtt nem felel meg, mert pár nap alatt túljut rajta.
Hivatkozásként hirtelen ezt a cikket találtam:
"A tudósok szerint az új brit mutáció változásainak nagy része egyetlen beteg szervezetében alakulhatott ki, akinek gyenge volt az immunrendszere és nem tudta teljesen legyőzni a vírust."
Én nem aggódom értük.
Más kérdés, hogy a sok idiótája miatt lesznek megint korlátozások, ahol biztosan nem válogatják szét pl az utcán vagy a vonaton, hogy kinek kell szájkosarazni, meg kinek nem. Mondjuk én nem fogok akkor sem, mert mit mondtam, nem érdekel, ha valaki saját jogán hülye, ha megfertőződik, úgy járt.
Én több ok miatt is aggódom.
Az egyik az, hogy minél több ideig és minél több embert fertőz, annál több vírusrészecske képződik. Minél több vírusrészecske képződik, annál több hibás másolás történik, mutáció keletkezik. A mutációk lehetnek ugyanolyan veszélyesek, kevésbé veszélyesek, még veszélyesebbek; lehet olyan, amire nem hatnak a jelenlegi védőoltások.
Az oltott szervezete alapvetően, mivel ismeri a vírust, gyorsan leküzdi azt, az oltott nem vagy kevésbé fertőz, nem tünetes vagy nagyon enyhe tünetei vannak, kis eséllyel kerül kórházba, hal meg. Minél több az oltott, annál kevésbé durva az újabb hullám, a fertőzöttek számát nem követi az elhunytak száma.
VISZONT! A másik az, hogy nem minden vakcina, nem minden embernél azonos hatásfokú.
Én krónikus betegként, valószínűleg a koromhoz képest jóval gyengébb szervezettel vállaltam a Sinopharmot (a krónikus betegségeim elhanyagoltak (voltak)). Úgy voltam vele, hogy a hagyományos oltás nem lehet rossz. A második oltás környékén már hallottam róla, hogy sokaknál nem vált ki immunválaszt. Nemrég nézettem is antitestet (kb 2 hónappal a második után) és hát pozitív, de éppenhogy.
Ennyi antitest nem sok, nem sokára ezek is eltűnnek, ez az oltás meg elvileg nem vált ki sejtes immunitást vagy hogy hívják (memóriasejtek vagy mik).
Tehát veszélyeztetett vagyok.
Apum nagyon beteg, év elején volt több hónapos tüdőgyulladás, folt van neki itt-ott, egyéb bajok.. eddig az év felében betegszabadságon volt. Ő amúgy Sputnik-ot kapott. Minden vágyam, hogy - nyilván betegen nem találkozom vele, de akkor is - így vagy úgy, de összefertőzzem. :(
Tehát sok oltott is veszélyeztetett így vagy úgy, veszélyeztet embereket így vagy úgy.
Védőoltásokkal rengeteg életet mentett meg az emberiség, rengeteg fertőzést szorítottunk vissza. Az influenzát például azért nem, mert igen kevesen oltatják magukat évről-évre (én például influ ellen is szeretem beadatni, jópárszor meg is kaptam ellene az oltást). Bárányhimlő se túlzottan van itthon, mióta kötelező az oltás ellene.
Ha azokat az oltásokat, amelyekről kiderül, hogy nem hatékonyak, kivezetik, az embereket (nyilván nem mindenkit, de reprezentatívan) visszakövetnék és mindenkit beoltanának, aki él és mozog, ráadásul minél gyorsabban, akkor egész biztosan visszaszoríthatóvá válna a COVID.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!