Ez aranyér? A sok üléstől jöhetettki? muszály orvoshoz fordulni? Pls help :S
14/f elég kétségbeesett vagyok...töröltem nagydolog után ééés egy kis dudort éreztem a végbélnyílásomból :O...lehet azért van mert elég sokat gépezek itthon...nagyon sokat ülök? evésproblémáim nincsenek...eszek iszok is rendesen, hogyha aranyér akkor rendszeres mozgástól, és nemsokat üléstől visszabújhat? mert van olyan amikor nem érzem..most pl nincs ott...semmi... mert utóbbi 1 hétben sokat mozdultam ki...tehát mozgástól visszabújhat? nemakarok szólni senkinek mer elég ciki >.< remélem kapok választ
(egyébként semmien fájdalmat nem érzek és amikor kint volt (egy hete kb) akkor ha hozzányúltam sem éreztem semmien fájdalmat/szúrást..)
Ez nem ciki, nyugodtan szólj Anyukádnak, vagy az Apukádnak. Bárkinél előfordulhat. Attól, is előjöhetett, hogy a nagy wczés során sokat erőlködsz. Illetve a másik ok a mozgásszegény életmód, a sok ülés, vagy a túlsúly is.
Ha van egy kis pénzed akár Te magad is elmehetsz a patikába venni rá kenőcsöt.
Az aranyér kezelése, illetve a betegséggel orvos felkeresése nem csak önmagában az aranyér miatt fontos. Annak tünetei sokszor hosszútávon is elviselhetőek, viszont a kiváltó okok közül nem szabad a végbélrák lehetőségét elfelejtened.
Az aranyeres vizsgálatok tökéletes lehetőséget biztosítanak ennek kiszűrésére.
A tünetmentes aranyér nem igényel különösebb kezelést, ha a fájdalmat az erekben felgyülemlett véralvadék okozza, akkor alkalmaznak gyógyszereket, krémeket, kúpokat vagy ülőfürdőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!