3 korty tej után is meg emelkedhet a vércukorszint?
Tudtommal nem vok cukorbeteg
Otthon családom azt mondta 6;5 így jó
Hát nézd, nekem 10 perc alatt akkor se nő ennyit a vércukorszintem, ha tömény cukoroldatot iszom. 10 perc kevés a felszívódáshoz, legalábbis nálam, persze különbözőek vagyunk.
Szóval vagy túl magas volt már az éhgyomri érték, vagy nálad valami furát csinál ennyi tej is, ráadásul nagyon gyorsan felszívódik. Vagy a mérés is lehetett hibás, egy csomó mindent el lehet rontani: nem mostál alaposan kezelt előtte, szennyezett volt a törölköző, megfogtál valami kaját (akár egy alma megérintése is befolyásolja az eredményt), túlságosan nyomkodni kellett az ujjad, hogy jöjjön a vér. Az én mérőm az alkoholos fertőtlenítést sem ajánlja, mondván, hogy az is kicsit hamisítja a mérési eredményt. Ja, és a mérő is lehet pontatlan, az előítások simán megengednek 1 mmol/l körüli hibát. (Milyen márka egyébként?)
De ezután nem hagynám annyiban a dolgot, mert gyanúra ad okot ez az eredmény. Szóval azt ajánlom, hogy 2-3 napig, ha lehet, mérd felkelés után közvetlenül és étkezések után 1 és 2 órával. Itt találsz viszonylag szigorú határértékeket, ha ezen belül vagy, nem valószínű, hogy gáz van:
Ez USA honlap, oszd el 18-cal az értékeket, úgy jön ki az Európában használt mértékegységben, vagy a neten is találsz átváltókat.
Amit így nem tudsz ellenőrizni, hogy nem vagy-e inzulinrezisztens, ugyanis házilag nem lehet inzulinszintet mérni, csak laborban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!