Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ciszta van a pajzsmirigyemen,...

Ciszta van a pajzsmirigyemen, ezt előbb utóbb ígyis úgyis ki fogják műteni?

Figyelt kérdés

23 éves lány vagyok egyébként. 2 mm-es a bal lebenyen van.

Sajnoa csak aug.17.-re van időpontom endrokrinológushoz.

A tsh-m kicsit magas 6-os. Nem hiszem, hogy feltétlen ennek lenne köze a cisztához, hiszen tesómnak 11-es és még sincs cisztája.

Azért írom ki a kérdést, hogy mielőtt orvoshoz jutok megérdeklődjem ezt életem során muszáj lesz egyszer kiműteni? Mert sajnos ezek a műtétek nagyon veszélyesek, hisz a hangom is elveszíthetem így, úgy tudom.

Akinek esetleg cisztája van az tudna mesélni nekem erről? Természetesen olyannak örülnék, akinek a nyakában van a pajzsmirigyében.

Köszönöm előre is!

2021. júl. 29. 08:50
 1/2 Ypszilon1980 ***** válasza:
Abban az esetben, ha a cysta nem okoz gondot, akkor nem fogják bántani, csak kontrollálgatni kell, hogy nő-e vagy marad ugyanakkora, esetleg felszívódik, ez utóbbi nem tudom pajzsmirigynél lehetséges-e. Az, hogy valakinek magas a TSH-ja és nincs cystája, az nem jelenti azt, hogy akinek van, annak nem amiatt magasabb, simán lehet ettől. Nyilván, ha műtétre kerül sor, annak van kockázata, mint mindennek, de amiatt, mert egy cystát kiszednek, attól még a hangszálakhoz nem nyúlnak. Egyik ismerősömnek nemrég operálták ki az egész pajzsmirigyét és semmi baja a hangjának. Az is kérdéses, hogy mivel viszgálták nálad, mert bár UH-val jól vizsgálható és megállapítható, de elképzelhető, hogy lesz mintavétel is, nyilván ezeket orvossal majd megbeszéled. Saját, nem orvosi véleményem az, hogy egy 6-os TSH-val, 2 mm-es cystával nem fognak invazív eljárásokkal ilyen fiatalon terhelni.
2021. júl. 29. 11:10
 2/2 A kérdező kommentje:
Remélem ! Köszönöm válaszodat. Remélem felszívódik majd.
2021. júl. 29. 12:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!