Húzódó,száraz lábfej és lábszára milyen betegségre utalhat?
Már korábban is éreztem,hogy húzódik.
1 hete be is dagadt,mindkét lábfejem és a bokám.
Arra gondoltam,hogy trombózis,de az elvileg akkor van,ha az egyik láb dagadtabb,mint a másik.
A duzzanat helyén a lábfejemben ilyen izomlázszerű érzés maradt,ha lábujjhegyre állok,de a vádlimban ezt nem értem(azt olvastam trombózis esetén ott illetve a térdhajlatban érezhető erős fájdalom).
Ez visszér probléma lehet?
33 éves férfi vagyok.Több,mint 10 éve folyamatosan sportoltam,heti 3-4-5 alkalommal.
Azonban fél éve most abbahagytam,és sokat ültem,keveset mozogtam.
Ha vizenyős a lábad (megtapintod, benyomod a csont felett), és tartja az ujjbenyomatot, akkor ödémás a lábad.
Ez szív vagy vesebetegségre utalhat.
Esetedben valószínűbb a vesebetegség.
Gyakran nincsen semmilyen más tünete, nagyon alattomos betegség, fordulj azonnal az orvosodhoz, aki vér és vizeletvizsgálatot kér.
Ha a duzzanat nem tartja az ujjbenyomatot, akkor semmi probléma, polcold fel a lábad és ülj úgy minél többet.
3 hónapja voltam vérvételen,és az semmit nem mutatott ki,azt mondta a házi orvos,hogy tökéletes a vérképem.
Oké,hogy most pár hónapja elhagytam magam,de nem gondoltam,hogy ennyi idő alatt,ilyen drasztikus dolgok történnek.
Mások nem edzenek egész életükben,még sincs ilyen problémájuk.
Ezt a polcolást csináltam,igaz csak ilyen 1-2 óráig,illetve este próbáltam úgy aludni,de nyilván ha elalszok,akkor leesik a lábam a párnáról.
A duzzanat miatt,voltam múlt héten háziorvosnál is,csak helyettesítés volt,EKG-t is csinált,és azt mondta,hogy nincs bedagadva meg nincs semmi bajra utaló jel az EKG szerint.
Nyilván szabad szemmel már nem látható,de én érzem még minimálisan a bokámnál.Illetve a talpamban.
Szerintem hipohondernek hisznek.
Szeretnék újra nekikezdeni edzeni,de amíg nem tisztázott,hogy mi a baj,addig nem merek.
Ha meg nem mozgok,az sem tesz jót.
Ha szabad szemmel nem látható és az orvos is megnézte, akkor nincsen baj. Akinek ödémája van, az látszik szabad szemmel is, és tapintható is.
Megnyugodhatsz akkor emiatt. #2 voltam
Most megint bedagadt a lábam.
Holnap felkeresem megint a házi orvosomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!