Szerintetek nem gáz ha gyógytornászként elmegyek egy gyógytornászhoz? 23/L
Gyógytornászként dolgozom, gerincferdülésem van. Nyilván tudom milyen gyakorlatok kellenek csak, vannak olyanok amelyeket egyedül nem tudok kivitelezni.
Csak olyan fura érzés, kicsit szégyellem hogy el kellene menni gyógytornászhoz, és félek hogy fognak rám nézni szakmailag ha meg tudják mit dolgozom...
Életemben nem kértem betegtől hálapénzt és egy kezemen meg tudom számolni hányszor fogadtam el. Akkor is csak azért, mert nem igazán volt lehetőségem visszautasítani. A kapott összeg összesen kb. 8000 forint. Ennyit a hálapénzről.
Igen a hallgató hibája. Ha hajnali kettőig bulikázol, utána délig alszol és lemaradsz a gyaksziról akkor valóban nehezen nyúlsz beteghez. Egyébként meg nyugodtan lehet szabadidőben csapódni végzett kollégákhoz és tanulni.
Ennyit a magyar emberekről. Ismeretlenül mindenkiről véleméányt mondani csak mert vagy két betű a neved előtt...
Én speciel még a szakestre sem mentem el, nem "bulikáztam" a négy évem alatt, de bizonyára te nyilván jobban tudod.
Neked fogalmad sincs a való világról, az egyetemi oktatásról és a gyakorlatokról. Amikor egy frissen végzett gyógytornász oktat mesterképzésen akkor nyilvánvalóan sokat fogok tőle tanulni. Semmit. De te ezt is jobban tudod.
Én befejeztem a beszélgetést.
Amibe nem látsz bele arról fingod sincs.
"Amikor egy frissen végzett gyógytornász oktat mesterképzésen akkor nyilvánvalóan sokat fogok tőle tanulni."
Bizonyára egyetlen frissen végzett gyógytornász oktatta le az egész mesterképzést... :-D
Csatlakozom egy előző kommentelőhöz, ne foglalkozz az "orvossal", valószínűleg nem az. Gyógytornász vagyok, kórházban is dolgoztam már és nagyon jó kapcsolatunk volt a dokikkal, szóval tapasztalatból mondom hogy több megbecsülést kapunk, mint ahogy ez a kedves és tisztelettudó személy mutatta.:D
De hogy a kérdésre is válaszoljak, egyáltalán nem gáz. Hallgatói koromban és is jártam gyógytornára, bár az nem "sima" gerinctorna volt, hanem schroth. Egyáltalán nem éreztem cikinek, hiszen ezt a tornát nem tudtam volna magam elvégezni, egyrészt olyan eszközök kellenek hozzá amik otthon nem voltak, másrészt ezekhez a feladatokhoz egy egyetem utáni külön képzést kellett volna végeznem, így nyilván szükségem volt egy nálam hozzáértőbb személy segítségére.
23 évesen még friss diplomás lehetsz, egyáltalán nem kínos dolog nálad tapasztaltabb kolléga segítségét kérni, még fejlődhetsz is ezáltal szakmailag.:)
"Gyógytornász vagyok, kórházban is dolgoztam már és nagyon jó kapcsolatunk volt a dokikkal,"
Mert annak a pár őnagyságának, aki véletlenül beteszi nagy eséllyel tévedésből a seggét a kórházba, fényesre nyaljuk a seggét. A gyógytornászat egy tök jó szakma lenne, tök hasznos is lenne, de egyrészt nem elérhető a betegek számára, másrészt a gyógytornászok 95 százaléka teljesen alkalmatlan a szakmára, mert jobban érdekli, hogy letörik a körme mintsem hozzá érjen a beteghez.
Megbántott valaki, vagy mi ez a nagy ellenszenv a gyógytornászok iránt?
Lehet az én évfolyamon volt csak ilyen különc, de egy darab plázacicát nem ismertem a szakról, ahogy a munkahelyeimen sem, bár én csak kórházban és magánban dolgoztam eddig.
Egyébként senki nem félt semmit, a betegmozgatáshoz már egyetemen hozzászokunk a gyakorlatok által, akinek műkörme vagy kicsit hosszabb körme volt, azt küldték is haza, tehát emiatt nem kell aggódnod.:D Én sem azért mentem erre a szamra, mert jaj de könnyű, meg biztos nem kell majd semmit sem csinálni. Egyáltalán nem volt könnyű az egyetem, de motivált hogy másoknak segíthessek, a mai napig azért dolgozok és fejlesztem magam képzések által, hogy a betegeim a lehető legjobb kezelést kapják. És a gyógytornász barátaimnak is hozzám hasonlóan fontosak a betegek, elég távol állunk attól, hogy "hozzájuk sem akarunk nyúlni".:)
Az ehhez hasonló általánosításoktól mindig kinyílik a bicska a zsebemben, nem tudom miért nem lehet tisztelettel beszélni a másikról. Velem is beszélt már nem egy orvos olyan stílusban, ahogy a kutyához nem szól az ember, hiába voltam kedves és tisztelettudó beteg. Mégsem mondom azt, hogy minden orvos befásult bunkó, mert nyilván nem így van, rengeteg ellenpéldát is tudnék mondani. Ugyanezt el lehet mondani bárkiről a világon, van aki komolyam veszi a szakmáját és emberségesen bánik másokkal, és vannak olyanok is akik ettől távol állnak, ez teljes mértékben személyiségfüggő, nem lehet senkit sem a munkája alapján megítélni.
Előbb magyarul kellene megtanulni! Mi az, hogy leszerényül?
Jelen formájában a gyógytornászat egy lósz.r. De nyugodtan ki lehet próbálni bejutni államiban gyógytornászhoz. Nehezen fog menni, mert a végzett hallgatók 90 százaléka valami fürdőben riszálja a seggét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!