Tényleg el lehet kapni strandon fürdőzéskor fertőzéseket?
Ha a füled kényes klóros vízzel szemben. ajánlom h kend be olajjal a füled belső részét.(annyit tesz h lepergeti a vizet azon a részen)
Intim fertőzésekről nem tudok mondani semmit mert nem vagyok hajlamos rá. Gyakori különben h aki tud róla h elkaphat vmit az figyel magára. Aki nem olyan az pedig rá se gondol.
El lehet, de ha pl. érzékeny vagy rá, akkor strandolás után irrigálj (ha női fertőzéstől félsz).
egyszer a TV-ben egy orvos azt mondta, hogy strandolás Alatt joghurtba (azt hiszem:) ) mártott tampont kell felhelyezni. Hát elég gusztustalan...
1. Igaz, strandon, uszodában sokmindent el lehet kapni. Természetes vizekben nem.
2. Irrigálás szigorúan tilos! Tönkreteszed a hüvelyflórát, és még nagyobb lesz az esély a fertőzésre.
3. Joghurtos tampon - baromság. Régen még voltak tejsavbaktériumok a joghurtokban, a bifidus esensis viszont nem alkalmas ilyesmire.
A joghurtos tampont szerintem hanyagold.
Már csak azért is, mert ki tudja, mennyi "szemetet" tesznek manapság már a joghurtba is???
Ami gyakorlati tanács és tényleg segít a megelőzésben: (vizen kívűl) ne ücsörögj sokáig vizes fürdőruhában, mert ez a közeg (meleg és nyirkos) kiváló táptalaj a bacik szaporodásához!
Szia, sajnos el lehet kapni, én magam is hajlamos vagyok rá.
Ez az egyén védekezőképességétől is függ. Elkaphatsz gombát, bacit, az lehet hüvelyi, illetve a húgyutakban is.
Van, aki meg soha semmit nem kap el, nekem pedig egy óra is elég hozzá:(
A joghurtos tamponásál (megspékelve esetleg egy-két csepp tiszta teafa illóolajjal), pedig tényleg jó.
Nem az agyon szintetizált danone natur joghurtra gondolok, hanem pl. egy bió (ahol az élőflóra valóban él!) joghurt, az 100%-kal biztonságos, visszatelepíti a természetesn hüvelyflórád, növeli az ellenálló képességet.
Érdemes fürdőzés előtt pár nappal már elkezdeni.
A tampon cseréje 4 óránként ebben az esetben is ajánlott.
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!