Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Tényleg el lehet kapni strando...

Tényleg el lehet kapni strandon fürdőzéskor fertőzéseket?

Figyelt kérdés
Sokaktól hallottam már, hogy nem szeret strandra játni, mert fél a fertőzéstől. Meg lehet ezt valahogy előzni? Van esetleg erre valami krém vagy valami amivel strandolás közben is biztonságban lehetek, és nem kapok el semmit közben?
2010. aug. 27. 10:43
 1/8 anonim ***** válasza:
nagyobb probléma az, hoyg a bőröd nem komálja klórt, és kisömörösödik
2010. aug. 27. 10:49
 2/8 anonim ***** válasza:

Ha a füled kényes klóros vízzel szemben. ajánlom h kend be olajjal a füled belső részét.(annyit tesz h lepergeti a vizet azon a részen)

Intim fertőzésekről nem tudok mondani semmit mert nem vagyok hajlamos rá. Gyakori különben h aki tud róla h elkaphat vmit az figyel magára. Aki nem olyan az pedig rá se gondol.

2010. aug. 27. 10:51
 3/8 anonim ***** válasza:

El lehet, de ha pl. érzékeny vagy rá, akkor strandolás után irrigálj (ha női fertőzéstől félsz).

egyszer a TV-ben egy orvos azt mondta, hogy strandolás Alatt joghurtba (azt hiszem:) ) mártott tampont kell felhelyezni. Hát elég gusztustalan...

2010. aug. 27. 10:51
 4/8 anonim ***** válasza:

1. Igaz, strandon, uszodában sokmindent el lehet kapni. Természetes vizekben nem.

2. Irrigálás szigorúan tilos! Tönkreteszed a hüvelyflórát, és még nagyobb lesz az esély a fertőzésre.

3. Joghurtos tampon - baromság. Régen még voltak tejsavbaktériumok a joghurtokban, a bifidus esensis viszont nem alkalmas ilyesmire.

2010. aug. 27. 10:55
 5/8 A kérdező kommentje:
Igen intim fertőzésre gondoltam, a joghurtba mártott tamponról hallottam már, csak nem tudtam, hogy ez strandoláskor is segít.
2010. aug. 27. 10:56
 6/8 anonim ***** válasza:

A joghurtos tampont szerintem hanyagold.

Már csak azért is, mert ki tudja, mennyi "szemetet" tesznek manapság már a joghurtba is???

Ami gyakorlati tanács és tényleg segít a megelőzésben: (vizen kívűl) ne ücsörögj sokáig vizes fürdőruhában, mert ez a közeg (meleg és nyirkos) kiváló táptalaj a bacik szaporodásához!

2010. aug. 27. 11:13
 7/8 anonim ***** válasza:
Ezenkívül villamoson, metróban, az erdőben, étteremben. Szal akárhol. Ezért van az embernek természetes védekezőképessége. Amíg le nem súrolja magáról. Ha meg betegen megy valahova, ő maga terjeszti. Bárhol.
2011. ápr. 13. 12:54
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia, sajnos el lehet kapni, én magam is hajlamos vagyok rá.

Ez az egyén védekezőképességétől is függ. Elkaphatsz gombát, bacit, az lehet hüvelyi, illetve a húgyutakban is.

Van, aki meg soha semmit nem kap el, nekem pedig egy óra is elég hozzá:(

A joghurtos tamponásál (megspékelve esetleg egy-két csepp tiszta teafa illóolajjal), pedig tényleg jó.

Nem az agyon szintetizált danone natur joghurtra gondolok, hanem pl. egy bió (ahol az élőflóra valóban él!) joghurt, az 100%-kal biztonságos, visszatelepíti a természetesn hüvelyflórád, növeli az ellenálló képességet.

Érdemes fürdőzés előtt pár nappal már elkezdeni.

A tampon cseréje 4 óránként ebben az esetben is ajánlott.

Remélem tudtam segíteni.

2011. ápr. 13. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!