Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Vádligörcs esetén mi a jó...

Vádligörcs esetén mi a jó megoldás, hogy elmúljon?

Figyelt kérdés

Sajnos reggel ha nyújtózkodok, gyakran hirtelen begörcsöl a vádlim és nagyon fáj olyankor. Csak összegörnyedve várom, hogy múljon el. Ha ki akarom nyújtani a lábam, vagy ha próbálom lazítani, akkor egyre rosszabb. Mi a teendő ilyenkor?

Este a talpam is begörcsöl sokszor ugyanígy.

2021. júl. 7. 06:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Kálium és magnézium hiány. Egyél sok banánt és szedj magnéziumos étrendkiegészítőt
2021. júl. 7. 06:42
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha már begörcsölt, akkor semmit nem tudsz tenni, megelőzni tudod, ahogy az első válaszoló már megírta.
2021. júl. 7. 06:45
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell feszíteni az izmot, azaz lábra ill. talpra kell állni és menni pár lépést. Nem mindig fogható rá kalciumhiányra.
2021. júl. 7. 06:56
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Magnézium. Ha begorcsolt, akkor kinyujtod a labad es a labujjaidat visszafelé húzod. Picit fajni fog de segít gyorsan elmuljon
2021. júl. 7. 07:04
 5/13 anonim ***** válasza:
72%
Én régen mikor görcsölt, gyorsan kipattantam az ágyból és ráálltam, olyankor azonnal elmúlt.
2021. júl. 7. 07:07
 6/13 A kérdező kommentje:
Hú köszönöm a sok tippet!! Nekem nem működött, hogy hirtelen álljak fel, mert nem bìrtam. Sőt miután javult a görcs, akkor is alig tudtam állni. Veszek a héten magnéziumot és fogom szedni, mert nagyon rossz ez és egyre gyakoribb.
2021. júl. 7. 07:25
 7/13 anonim ***** válasza:
63%

Ha már begörcsölt, feszítsd hátra a lábfejed, amennyire csak tudod. Akkor is, ha fáj.

Akár a másik lábaddal, akár kézzel, így hamar elmúlik.

2021. júl. 7. 07:34
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt használom, amikor rögtön, sürgősen kell (rágó tbl, hamar felszívódik):

[link]

Mellette ezt szedem (tartós a hatása):

[link]

2021. júl. 7. 08:42
 9/13 A kérdező kommentje:

#7: Kipróbálom, bár megmozdulni nem tudtam..

#8: Azta köszönöm! :) Ezek nem is drágák. Beszerzem ezeket. Amire írtad, hogy azt szeded, mióta szeded? Illetve folyamatosan?

Nekem még mindig fáj a vádlim egyébként. Ha lépek vagy ha megnyomom ahol görcsölt még mindig érzem.

2021. júl. 7. 19:01
 10/13 anonim ***** válasza:

Évek óta szedem, kis kihagyásokkal a Chen patikásat, viszont a rágó tablettából még az ágyam mellett is tartok dobozban, hogyha kell, azonnal be tudjam szedni, bár mostanában alig görcsölt be az izmom. Leginkább akkor, ha rosszul nyújtózkodom.

(#8-as voltam.)

2021. júl. 8. 05:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!