Túlzott idegeskedésen lehet valahogy segíteni? (Gyógyszer pl)
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy eszméletlen izgulós típus vagyok vizsgáknál, de érdekes módon csak a forgalmi vizsgáim miatt. Sima dolgozatok, iskolai megmérettetések előtt is szoktam izgulni, de ott csak normális mértékben. (Szerintem azért, mert mikor kézbe kapom a dolgozatot, van 3 percem megnyugodni és mindent átgondolni)
Viszont a forgalmi vizsgák teljesen más tészták nálam.
A második forgalmi vizsgám úszott el a mai napon a saját hülyeségem miatt. Rendes, segítőkész vb-ket kaptam, viszont annyira izgultam, hogy majdnem elfelejtettem kb vezetni. Mindeközben ha csak az oktatómmal vezetek, semmi probléma, betartom a szabályokat és mindenre odafigyelek.
Teljesen jogosan buktam meg mind a kétszer, dühös vagyok magamra, amilyen amatőr hibákat csináltam.
Nem normális szerintem az, amennyire izgulok előtte, remegek, izzadok, majdhogynem állni is alig tudok, mintha a fejem is zsongana.
Pánikrohamhoz tudnám hasonlítani talán, nem is vagyok ilyenkor magamnál.
Ezen viszont úgy érzem muszáj segíteni valahogy, mert így hiába vezetek már rendesen, sosem fogok tudni levizsgázni.
Van erre valami tippetek? Legfőképpen gyógyszerekre gondolok, amik esetleg ilyen eseteken tudnak segíteni.
Hiába mondja nekem sok ember, hogy csak szimplán ne izguljak, nyugodjak meg, ne vegyek tudomást a vizsgabiztosról, képtelen vagyok erre. Teljesen önkívületi állapotba kerülök, hiába ülök le, lélegzek nagyokat, vizezem be az arcomat, nem segít.
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna tanácsot adni ebben a témában, aki hasonló cipőben jár.
Nem gyógyszer kell neked, hanem pszichológus... Az ilyen mértékű izgulás már rég túl megy az egészséges határon.
Az összes ilyen jellegű gyógyszer vényköteles, csak pszichiáter írhatja fel őket. Önmagukban semmit sem érnek, mivel csak a tüneteket enyhítik. Amint abbahagyod a szedésüket, a tünetek is visszajönnek. Nem szabad őket sokáig szedni, mivel függőséget és elég sok mellékhatást okoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!