Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Melyik vakcina a "legjobb" ?

Melyik vakcina a "legjobb" ?

Figyelt kérdés
Sziasztok ! Nem szeretném ezt a kérdést polgár pukkasztásnak , de sajnos úgy alakult , hogy be kell oltatnom magam (leginkább utóhatásoktól félek) valószínűleg fogok tudni választani vakcinát , ezáltal az lenne a kérdésem ki melyiket "ajánlja" kommentbe esetleg személyes tapasztalatok is jöhetnek valamint ne sértegessük egymást , ha valaki nem ért egyet a másik döntésével.

2021. jún. 23. 23:04
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
96%
Amelyik gyártója a legtöbb pénzt pumpált a marketingjébe.
2021. jún. 24. 10:54
 12/28 anonim ***** válasza:
67%
kínai a legjobb szerintem,az nem mRNS alapú, én ,ha ráköteleznek,akkor ezt fogom kérni.(20 éves vagyok.)
2021. jún. 24. 11:46
 13/28 anonim ***** válasza:
63%

Egyébként alapvetően mind hatékony.

Én speciel mindenképp valamelyik keletit szerettem volna. Végülis Sinopharmból kaptam leghamarabb, maximumon túli ellenanyagszintet mutatott a laborvizsgálat a 2. oltás után kettő héttel.

Alapvetően a 2 mRNS oltás a leghatékonyabb, a legjobban tesztelt, itt sokan félnek, hogy "beépül a DNS-be, mindmeghalunk". Nos ettől nem kell tartani, az mRNS meg a DNS eléggé not the same. Az oltások után pár héttel ki sem lesz mutatható amit beadtak, gyakorlatilag 0 hosszú távú következménnyel.

A 2 (3 a J&J-vel együtt) vektorvakcina is okés, talán a Szputnyik a legnagyobb állat, Astra hatékonyságban fiataloknál hasonló, mint a Sino, időseknél jobb a kínainál. Az oroszból legalább az egyik sokakat földhöz vág, de vele olyan brutál ellenanyagszinteket ki tudnak mutatni, hogy az valami elképesztő.

Velük egyedüli fenntartásom, hogy pl csimpánzfehérjék is vannak benne, amiről sajna nem tudok nyilatkozni, hogy a jövőben lesz-e velük gáz.

Én tuti a Sputnikot kértem volna, ha kap a háziorvosom, az Astrától sem félnék. A vérrögképződés-illetve az ebből származó problémák-olyannyira ritkák, hogy statisztikailag kimutathatalan, hogy az oltáshoz lenne köze.

(Persze a kutatók már rájöttek, hogy valóban okozhat, de én most a statisztikáról beszélek.)

Szerintem a legártalmatlanabb a Sinopharm. 100+ éve gyártunk ilyen oltásokat, mellyel hatékonyan megfékeztünk már betegségeket. 60 év fölött nem lett ugye tesztelve, de az ellrnanyagtesztek alapján az idősebbeknél "csak" 50-60% körüli a hatékonyság.

Ha a kérdező fiatalabb, tuti ezt kérném, ezzel biztosan nem lesz semmi baj.

A J&J-t hanyagolnám egyedül. Az az egy dózisú csoda nem az igazi, kicsi hatékonyságú vektorvakcina.

Az mRNS-esek és a Sino annyira nem üti ki az embert. Viszont idősebbként én a Modernát választanám! 😁

2021. jún. 24. 12:01
 14/28 anonim válasza:
53%
Egyiket se adasd be ha nem akarsz orvosokhoz járni a sok mellékhatás végett.
2021. jún. 24. 12:33
 15/28 Sssaszem ***** válasza:
49%
Igen, a Pfizer, mert azonkívül, hogy izomfájdalmat okoz, más mellékhatással nem kell számolnod. Ezért oltottam be magamat Pfizer vakcinával.
2021. jún. 24. 14:47
 16/28 anonim válasza:
89%
Szia! Rendszeresen sportolok komolyabb szinten szamomra az volt a fő szempont melyik vág földhöz legkevésbé. Az ismerőseim között a szuptnyikosok első vagy masodik oltas utan fixen rosszul lettek. Az astrarol elkezdtek jönni a vérrögös hírek. A pfizerrol pedig újabban azt írják hogy fiatal ferfiaknál kis számban bár de szívizom gyulladást okozhat. Én végül a sinopharm mellet döntöttem az első oltás után pár órával enyhe rossz közérzetem volt ez másnapra megszünt ezenkívül semmi. Én ezt tapasztaltam remélem tudtam segíteni.
2021. jún. 24. 17:31
 17/28 anonim ***** válasza:
84%

Saját vélemény: engem Pfizerrel oltottak. Beléptem több csoportba, és elképesztő, hogy másokat ennyire kiütött, vagy hogy ennyifajta mellékhatást tudott okozni. Az illetők vagy hazudnak, ami szintén lehetséges, vagy minden ezredik ember tényéeg megszívja a vakcina mellékhatásait. Hozzá kell tennem, hogy a családom nagy része Pfizert kapott, sok rokonom is, és semmi bajuk nem lett.

Nekem ezek a mellékhatások jelentkeztek.

1. oltás: oltás után azonnal izomfájdalom, szúró érzés, picit szédültem. Másnap kicsit szúrt a mellkasom, de ez nem sokára elmúlt. 3 napig fáradt, kába voltam, és állandóan folyt rólam a víz bármit is csináltam.

2. oltás: enyhébb izomfájdalom, ami másnapra el is múlt. Semmi több.

Igen, voltam már covidos.

2021. jún. 25. 01:00
 18/28 Peter700 ***** válasza:
77%
Szia, én Pfizert kaptam, azt tudom ajánlani neked is, de a te döntésed, hogy mit választasz.
2021. jún. 25. 10:49
 19/28 anonim ***** válasza:
76%
Én astrát kaptam, nagyon erős, hatásos oltóanyag. Másfél napig volt oltási reakcióm (láz, gyengeség), de ennyi. Az első oltás után csináltattam egy ellenanyag tesztet, és teljesen kimaxoltam (250 egység volt a méréshatár, nekem meg még attól is több volt). Egyedül a kínait nem ajánlanám, nagymamám azt kapta és a második után sem volt kimutatható neki az ellenanyag. Egyébként a családomban mindegyikféléből van, a kínain kívül mindenki meg van elégedve.
2021. jún. 25. 12:28
 20/28 anonim ***** válasza:
#1 micsoda hunglish kérem szégyen :D
2021. jún. 25. 18:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!