A desztilalt viz nem mergezo?
A desztillált víz kis mennyiségben nem mérgező. Amit az autót akkumulátorába töltenek az az ioncserélt víz az valóban mérgező tud lenni, mert nem erre a célra szánják, és az ioncserélő technológia tulajdonságaitól függően lehet mérgező (de azt nem írják rá, hogy milyen technológiával gyártják).
A desztillált víz ami vallóban desztillációval készül az egy egészen más technológia és nem keverendő az ioncserélt vizzel amit fent írtam (sokan keverik).
Azonban a desztillát víz nagy mennyiségben valóban "mérgező" igazán a baja az, hogy abban tényleg nincs semmi a vízen kívül és felborítja az ember sóháztartását, mert a vizzel viszünk be normálisan sókat is a szervezetbe, és a desztvíz ezeket nem viszibe.
Bocs véletlenül elküldtem... Folytatás:
Hogy mennyi a kismennyiség ami még nem "mérgező" és mennyi a "nagy mennyiség" az egyén, helyzet, táplálkozás stb. függő is. Patkányokra találtam LD50 (kb. "halálós dózis") értéket ez 90mg/tkg, emberre még nem.
Egy évig ittam desztillált vizet még abból is főztünk,aranyat ér ! Mondjuk,manapság arany árban lehet hozzá jutni a patikában .
Mondjuk,vesekőre legjobb a sör ! Minden,este bepakolsz kettőt jól behűtve,persze minőségit!
Nem mérgező, sőt, sokak szerint kifejezetten egészséges, mert az ásványvízben lévő anyagok nem szívódnak fel rendesen, csak terhelik a szervezetet, a csapvíz meg az összes, vízvezeték rendszerben található hordalékot tartalmazza. Összehasonlítás gyanánt érdemes megnézni egy pohár sima csapvizet és egy pohár desztilláltat. Az előbbi zavaros, opálos, üledék úszkál benne, az utóbbi kristálytiszta. Lehet venni desztilláló készülékeket, a legtöbb 4 literes tartállyal rendelkezik, két embernek ennyi egy napra elég is. De oda lehet rakni többször egy nap, elég hamar végez a desztillálással.
Ha meg tényleg akadna olyan probléma, hogy nem fogyasztasz elég ásványi anyagot, lehet venni elektrolit port, amiben megfelelő mennyiségű és minőségű magnézium, kalcium, stb található.
Kérdező, a helyesírásod borzalmas.
#3, az egy 80 kg-s embernél 7,2 gramm. Az szinte semmi, egy fél korty. Hol találtad ezt?
Én is ittam, semmi extra, vesére, több litert per nap.
Íztelen, semmilyen. De amúgy ha a vízben nincs semmi, akkor mitől lenne mérgező? Hiányt okozhat abból ami nincs benne, de mérgezést?
Tisztázzuk, nem mérgező, csak üres. Nincs benne semmi. Nem leszel vízköves elvileg! :D Szóval az előzőekre, ha mindent bevisz az ember a szervezetébe amit a desztvízzel nem tud, akkor semmi baja sem lesz, egész életében ihatja valaki.
Minél tisztább a víz, annál jobb oldószer. Vesében, húgyhólyagban mosásra van a folyadék, szóval a desztvíz tisztítja ezeket a szerveket. Talán jobban mint bármely ital amiben van "valami". Szerintem.
Az ioncserélt és a desztillált víz ugyanaz, csak az eljárás más
NEM
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!