Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A desztilalt viz nem mergezo?

A desztilalt viz nem mergezo?

Figyelt kérdés
sok panaszom volt mostanaban es kiderulthogy alitlag vesekovem van lezeres operacijora csak 2honap mulva kaptam programot es aszt monta a doki hogy adig desztilalt vizet igyak semi asvanyviz vagy udito. a ferjam aszt mongya hogy menyunk masik korhazba mert ez az orvos meg akar mergezni mert a desztilalt viz autok akulatoraba valo

#orvos #vesekő #deszilalt viz
2021. jún. 21. 19:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
89%

A desztillált víz kis mennyiségben nem mérgező. Amit az autót akkumulátorába töltenek az az ioncserélt víz az valóban mérgező tud lenni, mert nem erre a célra szánják, és az ioncserélő technológia tulajdonságaitól függően lehet mérgező (de azt nem írják rá, hogy milyen technológiával gyártják).

A desztillált víz ami vallóban desztillációval készül az egy egészen más technológia és nem keverendő az ioncserélt vizzel amit fent írtam (sokan keverik).

Azonban a desztillát víz nagy mennyiségben valóban "mérgező" igazán a baja az, hogy abban tényleg nincs semmi a vízen kívül és felborítja az ember sóháztartását, mert a vizzel viszünk be normálisan sókat is a szervezetbe, és a desztvíz ezeket nem viszibe.

2021. jún. 21. 20:05
 2/14 anonim ***** válasza:
80%
A desztillált víz nagy mennyiségben mérgező. Abban nincs semmi se ezért csak átfolyik a szervezeteden és a szervezetedben lévő sót illetve egyéb fontos dolgokat egyszerűen kimossa. Pontosabban felhigítja azt szóval tényleg ne fogyassz desztillált vizet.
2021. jún. 21. 20:06
 3/14 anonim ***** válasza:
82%

Bocs véletlenül elküldtem... Folytatás:

Hogy mennyi a kismennyiség ami még nem "mérgező" és mennyi a "nagy mennyiség" az egyén, helyzet, táplálkozás stb. függő is. Patkányokra találtam LD50 (kb. "halálós dózis") értéket ez 90mg/tkg, emberre még nem.

2021. jún. 21. 20:09
 4/14 anonim ***** válasza:
32%

Egy évig ittam desztillált vizet még abból is főztünk,aranyat ér ! Mondjuk,manapság arany árban lehet hozzá jutni a patikában .

Mondjuk,vesekőre legjobb a sör ! Minden,este bepakolsz kettőt jól behűtve,persze minőségit!

2021. jún. 21. 20:09
 5/14 anonim ***** válasza:
77%
Pont pár napja olvastam utána. Az ioncserélt víz tud mérgező lenni, de az is csak nagyobb mennyiségben, huzamosabb ideig. A desztillált vízben semmi rossz nincs, viszont pont, hogy semmi jó sem: ezért lehet káros.
2021. jún. 21. 20:17
 6/14 anonim ***** válasza:
55%

Nem mérgező, sőt, sokak szerint kifejezetten egészséges, mert az ásványvízben lévő anyagok nem szívódnak fel rendesen, csak terhelik a szervezetet, a csapvíz meg az összes, vízvezeték rendszerben található hordalékot tartalmazza. Összehasonlítás gyanánt érdemes megnézni egy pohár sima csapvizet és egy pohár desztilláltat. Az előbbi zavaros, opálos, üledék úszkál benne, az utóbbi kristálytiszta. Lehet venni desztilláló készülékeket, a legtöbb 4 literes tartállyal rendelkezik, két embernek ennyi egy napra elég is. De oda lehet rakni többször egy nap, elég hamar végez a desztillálással.

Ha meg tényleg akadna olyan probléma, hogy nem fogyasztasz elég ásványi anyagot, lehet venni elektrolit port, amiben megfelelő mennyiségű és minőségű magnézium, kalcium, stb található.

2021. jún. 21. 20:20
 7/14 anonim ***** válasza:
67%

Kérdező, a helyesírásod borzalmas.

#3, az egy 80 kg-s embernél 7,2 gramm. Az szinte semmi, egy fél korty. Hol találtad ezt?

2021. jún. 21. 20:22
 8/14 anonim ***** válasza:
48%

Én is ittam, semmi extra, vesére, több litert per nap.

Íztelen, semmilyen. De amúgy ha a vízben nincs semmi, akkor mitől lenne mérgező? Hiányt okozhat abból ami nincs benne, de mérgezést?

Tisztázzuk, nem mérgező, csak üres. Nincs benne semmi. Nem leszel vízköves elvileg! :D Szóval az előzőekre, ha mindent bevisz az ember a szervezetébe amit a desztvízzel nem tud, akkor semmi baja sem lesz, egész életében ihatja valaki.

Minél tisztább a víz, annál jobb oldószer. Vesében, húgyhólyagban mosásra van a folyadék, szóval a desztvíz tisztítja ezeket a szerveket. Talán jobban mint bármely ital amiben van "valami". Szerintem.

2021. jún. 21. 20:23
 9/14 Ypszilon1980 ***** válasza:
71%
Az nagy hülyeség, hogy csak azt igyál, mert ki fogsz száradni és nem lesznek meg a kellő ásványi anyagok sem, ilyen hülyeséget kitalálni, nem is értem. Megihatod, bajod nem lesz tőle, csak mi a fenének költeni egy olyanra, aminek semmi hatása nincs. A gyógyászatban használnak ilyet, de az nem arra van, hogy csak ezt igya az ember. A csapból jövő víztől a szervezeted nem lesz vízköves, a vízkő csak párolgás vagy hő hatására rakódik le, de vannak erre tisztító eszközök, kancsók, akármi, ezeket lehet használni, ha szeretnél tisztább vizet, mint a vezetékes. Az ioncserélt és a desztillált víz ugyanaz, csak az eljárás más, mindkettő lehet szennyezett és tiszta is.
2021. jún. 21. 21:12
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Az ioncserélt és a desztillált víz ugyanaz, csak az eljárás más

NEM

2021. jún. 21. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!